Végre láthatunk sötétben a szombathelyi Csónakázótón

2015.03.22. 20:42

   

 


 

A ledes világítástól biztonságosabb az esti kocogás vagy a sétálás.

Bár az építési munkálatok miatt a Csótó környékének egy része még mindig le van zárva, a közvilágítást már hetekkel ezelőtt beszerelték. Esti sétára indultunk, hogy megnézzük, a sötétség ellenére mennyire lett világos a lámpáktól a tó melletti sétány.

Alakul a sétány 

Összességében elmondható, hogy régóta kellett már világítás, most végre nem csak az orrunkig láthatunk, ha naplemente után ellátogatunk a tóhoz. Korábban voltak olyan részek, ahol az egyenetlen út miatt kényes volt a kocogás, ami sötétedés után már szinte veszélyes volt.

Ez a szakasz volt korábban az egyik legsötétebb

Most körülbelül harmincöt méterenként van ledes lámpa, amik gyakorlatilag az egész sétányt megvilágítják, sőt az Áprád utca felőli rész az utcai fényárral kombinálva még jobb a helyzet.

A biztonságérzetet is növeli a sok lámpa, amik a korábbiakkal ellentétben már a szigeten is megtalálhatók. Jól kivilágított a Kenderesi utcai parkoló és a Tóvendéglő környéke is.

Új lett a parkoló

A Csónakázótó június közepére készül el teljesen, addig ahogy most is, számolunk kell azzal, hogy akár szakaszosan, de le lesz zárva a sétány. Futni vagy sétálni a munkaterület miatt egyelőre nem szabad. 

.