Miért zárták le a szombathelyi Csónakázótó Deck bisztró előtti stégjét?

2016.04.08. 18:30

Egy olvasónk lefotózta, mi pedig megkérdeztük.

Egy olvasónk fotókat küldött csütörtökön este. A napközben készült képeken látható, hogy a szombathelyi Csónakázótó Deck bisztró előtti stégjét lezárták.

Olvasónk szerint - utalva a táblán olvasható feliratra - „Szombathelyen még mindig tél van”, de azt sem érti, miért nem lehet a stégre lépni? Ő egyébként úgy emlékszik, tél ide vagy oda, ezt két-három hónappal ezelőtt meg lehetett tenni.

Ki és miért zárta le a Csónakázótónál a Deck bisztró előtti stéget?

Baki Csaba, a bisztró vezetője pénteken lapunk kérdéseire válaszolva elmondta, a stég a csónakkikötőhöz tartozik, amelynek üzemeltetését - a vécéhez hasonlóan - ő, azaz a cége végzi.

Megfogalmazása szerint semmi akadálya nincs annak, hogy a stéget a kikapcsolódni vágyók a hűvösebb hónapokban is használják.

Azonban az utóbbi időben nem csak arra volt példa, hogy ezt biztonságosan tették, hanem akadtak, akik biciklivel vagy éppen babakocsival mentek a stégre, ezért döntött annak lezárása mellett.

Baki Csaba elmondta, az utóbbi napok nyárias időjárása sokakat kicsalt a természetbe, többek között a Csónakázótóhoz, ezért ő is úgy véli, hogy le kell szerelnie az akadályt. Ezt, mint elmondta, a pénteki napon (még cikkünk publikálása előtt) meg is tette, de – hívta fel a figyelmet - a csónakkikötő stégjét a továbbiakban is mindenki saját felelősségére használhatja.

.