Hirdetés

Egymilliárd forintos fürdőfejlesztés Pápán

2011.05.31. 17:08

Hirdetés

Egymilliárd 71 millió forintos beruházással fejlesztik a pápai termálfürdőt - mondta Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), a város polgármestere sajtótájékoztatón kedden.

A beruházáshoz 428 millió forintos uniós támogatást nyert a város, 643 milliót pedig Veszprém megye önkormányzata biztosított - tájékoztatott a polgármester. Hangsúlyozta: a megye ezzel az összeggel 49 százalékos tulajdoni részt szerzett a Pápai Termálvízhasznosító Zrt.-ben, míg 51 százalékkal a városi önkormányzat rendelkezik.

Áldozó Tamás elmondta: 450 millió forintot fordítanak a fürdő melletti új, 1.500 négyzetméter alapterületű gyógyászati centrum létesítésére, ahol mintegy húszféle ellátást vehetnek igénybe az érdeklődők. Elsősorban mozgásszervi rehabilitációt végeznek majd a centrumban, s ilyen gyógyászati ellátás a megyében másutt nincs. Az egyemeletes centrumban lesz fizikoterápiás és lézeres terápia, valamint a legkorszerűbb iszapos reumakezelés, súlyfürdő, sóbarlang, gyógytorna és változatos masszázs-ellátás.

Kovács Antal, a termálfürdőt üzemeltető zrt. vezérigazgatója elmondta: a beruházással a fürdő vízfelületét legalább 1.500 négyzetméterrel növelik, a meglévő 12 medencéhez újabb ötöt építenek. Kialakítanak egy 50 méteres versenyuszodát, továbbá ugrótornyokat, újabb gyermekmedencét és egy nagy csúszdakomplexumot létesítenek. A januárban kezdődött beruházással a nyár közepére végeznek (kedden tartják a 13 méteres csúszdatorony úgynevezett bokrétaünnepét), míg a gyógycentrum átadása ősz végére várható.

Áldozó Tamás a sajtótájékoztató végén azt hangsúlyozta, hogy jelenleg 5 milliárd forint összegű beruházás zajlik Pápán; a termálfürdő fejlesztésén túl többmilliárd forintból újítják fel az Esterházy-kastélyt, és tart a barokk főtér rekonstrukciója is.