Hirdetés

Teljesüljön idén minél több nélkülöző gyermek karácsonyi kívánsága - Élelmiszerbank gyűjtés Szombathelyen is

2014.11.28. 11:57

Hirdetés

2014-ben ismét megszervezi karácsonyi élelmiszergyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: november 28-án és 29-én országszerte közel 140 település 257 nagyáruházában 3500 önkéntes segítő fogadja a lakosság élelmiszeradományait. Az Élelmiszerbank célja, hogy Karácsony előtt a korábbi évekhez hasonlóan egyéni, civil és vállalati önkéntes összefogással a lehető legtöbb rászoruló Karácsonyát tegye szebbé élelmiszeradományok segítségével. 

Az Egyesület élelmiszergyűjtő hétvégéjének fő támogatója a CIB Bank. A karitatív gyűjtéshez évek óta több hazai híresség is hozzájárul: 

Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra támogatják aktívan az Egyesület kezdeményezését, hozzájuk 2014-ben Nagy Ervin színművész csatlakozott. 

Étolaj, cukor, konzerv, csokoládé, bébiétel, liszt, tészta, tej – ezek a termékek egy átlagos családnál a hétköznapi bevásárló listán szerepelnek, de sajnos ma még nagyon sok családban a karácsonyi kívánságok között szerepelnek.

Az Egyesület szeretné, hogy ebben az évben is minél több nélkülöző vágya teljesüljön. A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél a karácsonyt megelőző időszakban minden évben növekszik az adományt kérők száma. A szervezet egész évben azért dolgozik, hogy a rászorulók közül minél többen jussanak élelmiszerhez, az év végi ünnepek környékén pedig a lakosság segítségét is kéri a megfelelő mennyiségű tartós élelmiszer összegyűjtéséhez. 

A szétosztható adománykészletek növelése érdekében az Élelmiszerbank idén november 28-án, pénteken 15 és 20 óra között, november 29-én, szombaton pedig 8 és 19 óra között fogadja a lakosság élelmiszer adományait országszerte közel 140 településen. 

Az akció keretein belül az Auchan, a METRO, a Penny Market és a Tesco üzletláncok 257 áruházában várják az élelmiszeradományokat, elsősorban az olyan alapvető tartós élelmiszereket, mint étolaj, cukor, liszt, de a csokoládét, szaloncukrot is szívesen fogadják a családok. Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt. 

A CIB Bank főtámogatásával megvalósuló akció lebonyolításában körülbelül 3500 önkéntes vesz részt, köztük a CIB mintegy 400 munkatársa. Az adománygyűjtés magánszemélyek és a vállalati szféra példa értékű összefogása. A kezdeményezéshez a több ezer önkéntes mellett idén is csatlakoznak hazai hírességek: Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Somogyi Zoltán Szalóki Ági és Szekeres Nóra mellett idén már Nagy Ervin is támogatja a gyűjtést.  

„Tavaly a lakosság közel 140 tonna tartós élelmiszert ajánlott fel a gyűjtési hétvége során, így közel 20 ezer rászoruló családnak segíthettünk az összeállított csomagok átadásával. Bízunk benne, hogy idén ennél is több családot tudunk majd támogatni az ünnepek közeledtével, hiszen tapasztalataink szerint sokan számolnak azzal, hogy szervezetünktől a korábbiakhoz hasonlóan idén is kapnak élelmiszert még Karácsony előtt.

Szintén bizakodásra ad okot, hogy a tavalyhoz képest idén több, összesen 257 helyszínen várják önkénteseink az adományokat” – mondta el Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Az idei évben Szombathelyen a SAVARIA REHAB-TEAM is jelentkezett az adománygyűjtési akcióra.

2014. november 28-án 15-20 óra között, november 29-én 08-19 óra között a Metro áruházban  gyűjtik az adományokat.

 

.