Hirdetés

Ha a következő dolgokat tapasztalja magán, lehet hogy, nem iszik elég vizet

Ha a következő dolgokat tapasztalja magán, lehet hogy, nem iszik elég vizet

alonmedia.hu

2023.08.15. 11:07

Ha a következő dolgokat tapasztalja magán, lehet, hogy a legkézenfekvőbb módon tudná orvosolni. Próbálja ki!

Hirdetés

A nagy melegben szomjunk oltására, nincs is jobb egy nagy pohár frissítő, hideg víznél. Sem a kávé, sem az üdítőitalok vagy a tea nem tudja úgy szomjunkat oltani, mint a víz. Ennek ellenére túl sokan vannak akik, nem isznak naponta elegendő vizet.

Ha a következő dolgokat tapasztalja, azt javasoljuk, menjen és igyon meg egy nagy pohár vizet.

 1. Ha száraz a szája
  Nyilvánvaló érzésen túl, hogy szomjas, még ha túl ragadósnak is érzi a száját, feltétlenül szüksége van valamilyen folyadékra. A cukros italok átmeneti megoldást jelentenek, de hosszú távon nem elegendőek. Az ivóvíz megnöveli a nyálkahártyát a szájban, torokban és szinten is tartja, ill. hidratálja önt.
 2. Száraz a bőre vagy sok a pattanása?
  A legnagyobb érzékszervünk a bőrünk és természetes, hogy állandóan hidratálnunk kell. Valójában a száraz bőr a legkorábbi jele annak, hogy dehidratáltak vagyunk, ami sokkal nagyobb problémához is vezethet. A vízhiány verejtékhiányát is jelenti, így a testünkben felhalmozódó felesleges anyagok felhalmozódását is okozhatja. Ha például sok a pattanása? Erre is jó megoldás, ha több folyadékot, leginkább még több vizet iszik.
 3. Ha a szeme is száraz
  A vízhiány nem csak a száj, a torok, vagy a bőr szárazságát jelenti. Sokszor száraz, kivörösödött a szeme? Ez is vízhiányra utal. Víz nélkül a könnycsatornák is kiszáradnak. Mi történik, ha nem tud sírni? Nem is gondolja, de sokkal többet árthat a szemének a vízhiánnyal, mint gondolná!
 4. Hátfájás, derékfájás gyötri vagy esetleg ingerlékeny?
  Az emberi test 60-75%-a víz. Szervezetünk helyes működése a kellő mennyiségű víztől is függ. Testünk hidratálásával tudunk megfelelően mozogni, futni, sétálni, ugrani. Az ízületek kenőanyaga az ízületi folyadék, amely elősegíti, hogy a csontok könnyebben mozduljanak el egymáson. Az ízületi porc is magas folyadéktartalmú. Vízhiány esetén nő a súrlódásos károsodás, az ízületi kopás. A csigolyák közötti porckorongok vízhiányos állapota hátfájást, derékfájást eredményeznek.
  De túlzott ingerlékenységet, fejfájást is sokszor a vízhiány okozza.
  Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.