Történhet bármi, nem szoknak le a virsliről a magyarok

MTI

2023.12.15. 20:54

Egy felmérés szerint 10-ből 9 ember szokott virslit vásárolni.

A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után - közölte legfrissebb reprezentatív felmérése alapján a Pick Zrt. kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint 10-ből 9 megkérdezett szokott virslit vásárolni.

A vásárlók 48 százaléka keresi a magas hústartalmú virsliket, 39 százalékuk pedig a hústartalmon felül arra is odafigyel, hogy magas minőségű alapanyagokból készült virslit vásároljon - írták a közleményben.

A legnépszerűbb termékek a sertéshúsból készült virslik, a roppanós virsliket pedig a frankfurti és a bécsi virsli követi a kedveltségi listán.

Bár a virsli eredeti recept alapján sertéshúsból készül, a baromfivirslik is egyre népszerűbbek, a megkérdezettek 16 százaléka kifejezetten ezeket a termékeket keresi.

A közleményben kitértek arra, hogy a gyermekes családok általában előnyben részesítik a hámozott és baromfihúsból készült kisebb méretű virsliket, míg a felnőttek inkább a sertéshúsból készült, roppanós virsliket fogyasztják.

.