Hirdetés

Kétnapos esküvő-kiállítás a Szombathelyi Képtárban

2015.01.11. 14:19

Felmértük a választékot.

Hirdetés

Még javában zajlik a Szombathelyi Képtárban tartott kétnapos Esküvő Szalon 2015 című rendezvény, mely a Nyugat-Dunántúli régió legnagyobb szakmai kiállítása. Mi szombaton kukkantottunk be az eseményre, s vettük szemügyre a felkínált szolgáltatások, díszek és ruhák egyvelegét.

Kétnapos esküvő kiállítást tartanak a Szombathelyi Képtárban

S valóban nem aprózták el, hiszen két emeleten keresztül számos szalon és üzlet képviselője és standja fogadja a látogatót. Ahogy az az ilyen eseményeken megszokott, nemigen lehet két lépést úgy megtenni, hogy valaki ne támadna le fotóst, zenekart, tortát vagy egyéb szolgáltatást kínálva, nem számít, hogy egyedül, párunkkal vagy szüleinkkel érkeztünk.

Kétnapos esküvő kiállítást tartanak a Szombathelyi Képtárban

Így mire az ember tesz egy kört, legalább 10-15 szórólappal és névjeggyel gazdagodik. Ez leginkább azoknak hasznos, akik tényleg keresnek valamit, ami még hiányzik a nagy napról, aki csak békésen körül szeretne nézni, annak nem sok esélye van.

Kétnapos esküvő kiállítást tartanak a Szombathelyi Képtárban

S bár a délutáni időszakban nincs teltház a látogatók számát illetően (igaz az idő előrehaladtával egyre többen érkeztek), a hangulat kellemes. Hol élő, hol felvételről lejátszott zene szól, s mindenütt izgatottan mosolygó és tervezgető párokat látni, akik mitagadás élvezik a feléjük irányuló figyelmet. Közben a fel-alá flangáló menyasszonyi ruhát viselő hölgyek, a szebbnél szebb asztalok és díszek, a fodrászatban ülő hajmodellek minden házasulandóban tudatosítják a nagy nap közeledtét.

Kétnapos esküvő kiállítást tartanak a Szombathelyi Képtárban

Bár a párok álltak a figyelem középpontjában, sikerült néhány szalon és üzlet vezetőjét elcsípni néhány kérdés erejéig, hogy megtudjunk néhányat a legfrissebb, 2015-ös trendekről, valamint a már kevésbé divatos szokásokról és kiegészítőkről.

Erről bővebben majd egy későbbi cikkünkben olvashatnak, előljáróban addig is íme néhány érdekesség:

  • A nők 90 százaléka még mindig tartja magát a hagyományokhoz, hogy az esküvő napján legyen rajta valami régi, valami új, valami kölcsön és valami kék.
  • A fátyol divatos, a tiara nem.
  • A meghívóra masnit és csipkét rakni menő, pillangót divatjamúlt.
  • Dekoráció esetén sosem beszélhetünk divatról, midig a pár személyisége és kívánsága dominál.
  • Közkedvelt szín a levendula.
  • Sminkelésnél kerüljük a kék színt, a természetes kinézet a divatos.
  • A megpúpozott tányérok helyett egyre népszerűbbek a több tálalásból álló apró fogások.

Kétnapos esküvő kiállítást tartanak a Szombathelyi Képtárban

A kiállításra a belépő 1000 forint, az idén házasulandó párok pedig nyereményjátékokon vehetnek részt. A mai napon lesz még hajbemutató 15 órakor, Vastag Csaba koncert majd utána dedikálás 16 órakor, menyasszonyi ruhabemutató 17 órakor, valamint a fődíj sorsolása 17:45-kor. Minden házasulandót és a téma iránt érdeklődőt szeretettel várnak.

Fotók: Kánya Dóra

Galéria