Párizsibb lenne a párizsi és virslibb a virsli

2015.10.30. 16:21

virsli

A virsli és a párizsi hústartalmát az eddigi legalább 40 százalékról 51 százalékra kellene növelni, a krinolin és a szafaládé esetében 55 százalék lesz a minimumkövetelmény. A virsli és a párizsi az eddigi 10 százalékkal szemben 11 százalékos fehérjetartalommal készülhet, a krinolinnál és a szafaládénál a fehérjatartalomnak meg kell haladnia a 13 százalékot a Magyar Élelmiszerkönyv módosításáról szóló rendelettervezet szerint – írja a mindenár.hu.

A lap arról számol be, hogy az anyag már megjelent a kormány honlapján, és a lényege, hogy pontosabb, részletesebb tájékoztatást írna elő, valamint számos húskészítmény hústartalmát növelné.

Az új szabályok előírnák azt is, hogy több terméknél - köztük a virslinél - legfeljebb 10 százalékos lehet az csontokról machanikusan lefejtett hús (MSM) aránya, és ez nem számítható be a hústartalomba.

.