Falunap Mesteriben, avagy a magyar virtus...

2010.08.09. 09:56

De miért is kellene amolyan magyaros virtus egy falunaphoz?

Falunap Mesteriben, 2010

Miért is kellene amolyan magyaros virtus egy falunaphoz? Induláskor még magam sem gondoltam volna, hogy szükség lesz majd némi elszántáságra, kitartásra, küzdeni tudásra, sőt, „csak azért is” hangulatra, mert az időjárás alaposan próbára teszi a résztvevőket.

Kisebb pesszimizmussal vágtam bele a hétvégi kalandba, de a helyszínre érve megnyugodtam, szemerkélő eső, nem sok jót ígérően tornyosuló fellegek, mit sem számítanak, a focipályán ádáz küzdelem zajlott. A focisták, és a nézők is tették a dolgukat.

Falunap, Mesteri 2010
 

Különös szerkezet az ember orra, na, meg a gyomra. Akarva, akaratlanul tévedtem a főzőüstök irányába. A helybeli vendéglő személyzete minden további felhajtást mellőzve gyakorlatilag elkészült a babgulyással, amely étel, szemre, és illatra ugyancsak hívogató volt. Hamarosan meg is kóstolta a népes közönség, s bár ekkorra leszakadt az ég, mindenki elégedetten kanalazta az ételt.

Falunap, Mesteri 2010
 

A fiatalságnak az a dolga, hogy mindent kipróbáljon. Meg is tették, őket aztán látni valóan nem érdekelt az időjárás, sőt a gulyás is csak átmenetileg. Hogyisne, nincs minden áldott nap az amúgy gyönyörű látványt nyújtó Ság hegy tövében óriás csúszda, lengőteke, tollaslabda, lovasfogat, baseball...és sok egyéb játékra hívó alkalmatosság.Nem is szalasztottak el, egyetlen percet sem az ifjak. Falunap Mesteriben, 2010

A felnőttek az ebédet követően, jóllakottan nosztalgiáztak, kortyolgatták italukat, közben sétakocsikázásra is akadt lehetőség, és megtörtént a focitorna díjkiosztója. A szomszédos Tokorcs csapata első ízben vett részt a tornán, azonnal el is vitték az első helyet. Lórántfy Tibor polgármester bejelentette, hogy ennek ellenére jövőre is meghívják a derék szomszédokat.

Falunap Mesteriben, 2010


Ismertette a további programot, igazi csikósok érkeztek a kissé csúszósra ázott rétre. Megmutatták ők is, hogy milyen a lovas virtus. Én eddig azt hittem, hogy a lovon lovagolni lehet, de nem, lehet rajta állni, feküdni, aludni, sőt, dárdával célba dobni is. Később kurucokká változott át a kétfős lovasság, folytatódott a bemutató.

Falunap Mesteriben, 2010

Megérkezett Kovács Ferenc a megyei közgyűlés elnöke. Átadta a településnek Vas megye zászlaját, egy rövid címertani ismertetőt is kerekített hozzá, így számomra is kiderült, hogy mi végre van strucc, megyénk címerében. Erről majd, máskor...
Nincs falunap tánc nélkül, ügyes ifjak csapatai lepték el a korcsolyázásra inkább alkalmas színpadot. Győzött a virtus, ifjaink hiba nélkül adták elő látványos táncaikat.

Falunap Mesteriben, 2010

Befutott az utolsónak ígért, a férfinép által nagyon várt hastáncos csapat. Tudtam, vagy inkább megéreztem, mégsem lehet minden tökéletes, ők, sajnos nem tudták vállalni az időközben teljesen átázott színpadon a fellépést. A hölgyek könnyebben, a férfinép kissé csalódottan vette tudomásul a megmásíthatatlan tényt. Győzött is a természetbeni kárpótlás iránti igény, kettőzött erővel láttak neki a büfé ostromának az urak.

Falunap Mesteriben, 2010

Egy 270 fős település megmutatta, hogy akár szakadhat is az eső, de ha egyszer falunap van, az nem marad el. Jövőre ismét megtartják.

Falunap Mesteriben, 2010

Az üdülőfalu a szezon végére, valamint a szüretre készülődik. A gyerkőcökre hamarosan vár a tanévkezdés, addig azonban van még három felhőtlennek ígérkező hét.

Falunap Mesteriben, 2010

Ki is fogják használni, reméljük immár az időjárás is megmutatja, hogy képes még augusztusra egy igazi virtusra, lesz még augusztusban nyár a Ság hegy lábánál.

 Falunap Mesteriben, 2010

.