Fazekas Barbara, Kovács Panka: Két textiles csaj az Art Caféban

2012.08.17. 09:18

Fazekas Barbara és Kovács Panka kiállítása nyílik augusztus 20-án 17 órakor a szombathelyi Art Caféban.  

Fazekas Barbara és Kovács Panka kiállítása nyílik augusztus 20-án 17 órakor a szombathelyi Art Caféban.

 

Fazekas Barbara és Kovács Panka kiállítása nyílik augusztus 20-án 17 órakor a szombathelyi Art Caféban. A Művészeti Szakközépiskola volt növendékeinek munkáiról Baráth Hajnal, Ferenczy Noémi díjas textilművész beszél az érdeklődőknek, akik divatbemutatóval és fényfestéssel is készülnek a vernisszázsra.

Fazekas Barbara (Lenti) a Budapesti Kommunikációs Főiskola Művészeti Intézetének textil-nyomó szakán diplomázott az idén, Kovács Panka (Székesfehérvár, Szombathely) ugyanezen a főiskola harmadéves, kézműves-szövő szakos hallgatója.

A két fiatalt nem csak az iskolapad, tanulmányok, mesterek és barátság köti össze, hanem egy közös projekt is, a PankaBorka stúdió, melynek honlapján ezt írják magukról: „Két fiatal textiles csaj vagyunk, sok év egymás mellett dolgozás eredményeként, megalapítottuk a "pankaborkát". Szeretnénk a világot feldobni, átírni, cseppet hozzáadni magunkból, amivel újradolgozhatunk, régi, lejárt szavatosságú tárgyakat, ötleteket, szemléletmódokat. Elveink a design modern szemléletmódjának szeretne megfelelni, mert ez számunkra a fejlődő világban elengedhetetlen.”

Hogy mit is jelent számukra a design modern szemléletmódja, az a kiállításon kiderül.

.