Fegyvert tartott haragosa halántékához egy keszthelyi fiatal

2012.03.12. 13:47

A fiatal szombaton korábbi nézeteltérésük miatt hívta ki keszthelyi lakásából haragosát az utcára, ahol az előző napi szóváltásukat felelevenítve fenyegetésképpen pisztolyt nyomott a halántékához, majd távozott.

Őrizetbe vettek egy 19 éves keszthelyi férfit, mert fenyegetésként fegyvert tartott haragosa halántékához - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

A fiatal szombaton korábbi nézeteltérésük miatt hívta ki keszthelyi lakásából haragosát az utcára, ahol az előző napi szóváltásukat felelevenítve fenyegetésképpen pisztolyt nyomott a halántékához, majd távozott. Lövés és személyi sérülés az eset során nem történt.

A keszthelyi rendőrök nem sokkal a bejelentés után fogták el lakásán a bűncselekmény gyanúsítottját, a 19 éves helybéli férfit, akit később őrizetbe is vettek.

A rendőrök lefoglalták a fiatalember által átadott, a fenyegetéskor használt gáz riasztófegyvert, valamint a hozzá tartozó két kilenc milliméteres lőszert, amelyek tartásához nem volt engedély. Mivel felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja is, a rendőrök vizeletminta-vételre is elszállították a gyanúsítottat.

A férfi ellen - aki elismerte a bűncselekmény elkövetését - fegyveresen elkövetett garázdaság miatt indítottak büntetőeljárást.

.