Feldúlták az egykori szombathelyi kaszinót

2015.05.21. 14:59

Immár akadálytalanul be lehet jutni az épületbe.

Sok fotót kaptunk egyik olvasónktól, aki a minap arra figyelt fel, hogy immár nem csak az egykori kaszinó ablakait törték be, hanem a bejárati ajtó egyik szárnyából hiányzik az üveg, így akadálytalanul be lehet jutni az épületbe.

Odabenn mérhetetlen a pusztítás - írja olvasónk, aki fényképezőgéppel merészkedett be az épületbe. Ott jártamkor két fiatalember magától értetődő természetességgel sétált be és ment fel az emeletre, de a földszinten is egyértelmű nyomai vannak a hajléktalanok jelenlétének. Bent törtek-zúztak, az ezredforduló előtti papírok, számlák szerteszét hevernek, világosan látszik, hogy sok mindent ott hagytak a kaszinó bezárásakor - számol be a látottakról olvasónk.

"Jól mutatja a kilencvenes évek elejének be nem teljesedett álmait" - írtuk az egykori szombathelyi kaszinóról 2013-ban. Pedig akkor még sokkal jobb állapotban volt az épület is és a környéke is.

Igaz, a vandálok már jóval korábban felfedezték maguknak a hosszú idő óta üresen álló épületet.

Ez a hosszú idő immár tizenhat év, hiszen az egykori Brenner-villában működő kaszinót a Szerencsejáték Felügyelet 1999-ben bezáratta.

A villa jelenlegi formájában 1908 óta áll a víztorony és a Kresz park mellett. A rendszerváltáskor igencsak lepusztult állapotú villát a Radius Hungaricus Rt. újíttatta fel, de a cég hamarosan csődbe ment. Az épület előbb a Mezőbank, majd a Casino Szombathely Kft. tulajdonába került. A kaszinót 1993-ban nyitották meg, de gyorsan kiderült, hogy a tulajdonosok terve nem tökéletes, ugyanis sorra jöttek a problémák, hol az étteremmel, hol magával a kaszinóval kapcsolatban.  

Galéria

.