Júniusban nyílik a fertőrákosi kőfejtő és barlangszínház

2015.02.28. 13:13

Június 19-én ünnepi műsorral nyit a Fertőrákosi Barlangszínház: a megnyitón a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ad nagyszabású hangversenyt, Kocsis Zoltán vezényletével. A korábbi évekhez képest hosszabb lesz a színházi szezon: szeptember 12-ig szinte minden hétvégére kínál programot a megújult Barlangszínház – írja a kisalföld.hu.

A mexikói sztártenor Ramón Vargas is vendégszerepel a különleges helyszínen, aki a Győri Filharmonikusokkal közösen lép majd színpadra. Júliusra is kínál programot a megújult barlangszínház: Mascagni Parasztbecsület és Leoncavallo Bajazzók című operáját mutatja be olasz nyelven a Kassai Állami Opera, jubileumi koncertet ad a Benko Dixiland Band, Szentpéteri Csilla zongoraművész és Vásáry André férfiszoprán pedig egy látványos koncertshowal várja a közönséget. 

A közel két milliárd forintból megújult kőfejtőben augusztusban a Sopron Balett lép fel és Demjén Ferenc ad koncertet. A felújítás során a színházteret teljesen átépítették: 760 fős nézőtér, korszerű színházi fény- és hangtechnika valamint számos kiszolgáló egység került kialakításra.

A teljes cikk itt olvasható.

.