A Fidesz delegáltjai ülnek a Jobbik bizottsági helyein (Jobbik-sajtóközlemény)

2012.01.09. 16:38

A Jobbik Szombathelyi Szervezete hétfőn az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek.

A Fidesz delegáltjai ülnek a Jobbik bizottsági helyein

Balassa Péter - a szombathelyi Jobbik önkormányzati képviselője - a szombathelyi alapszervezet megtisztítása óta próbál új tagokat küldeni azokba a bizottságokba, amelyekbe politikai megállapodás alapján a Jobbik delegált tagokat. Tavaly októberben a Közgyűlés napirendre sem tűzte előterjesztését, majd a novemberben a fülkeforradalmárok tartózkodása miatt nem ment át a javaslat. Szavazatukat azzal indokolták, hogy nem akarnak belefolyni a Jobbik belügyeibe, de ez igencsak rossz kifogás, mint a továbbiakból is kitűnik.

A bizottságok tagjainak egyszerű többségi megszavazása a közgyűlés dolga, így a Fidesz szavazata nélkül egy ellenzéki tagja sem lehetne a bizottságoknak.
Azért kell leváltani a Szombathely Városfejlesztési, - Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság tagját, mert a Jobbik országos etikai bizottsága kizárta a pártból a Fidesszel való összejátszása miatt. Tehát a Jobbik nem is delegálhatja!
A Távhő felügyelőbizottságából a Fidesz Távhő-tartozás ügyének kirobbantása miatt váltották le Balassa Pétert. Ráadásul éppen a posztra önmagát jelölő volt szombathelyi jobbikos javaslatára - akinek egyébként nem volt előterjesztési joga a városi közgyűlésben - Marton Zsolt fideszes alpolgármester terjesztette elő a jelölését.

Így "nem szól bele" a Fidesz a Jobbik belügyeibe!

A valódi ok az, hogy a saját ex-jobbikos beépített embereit akarják benntartani a bizottságokban. Egy szó, mint száz, a magát nemzetinek mondó kormánypárt elvette a Jobbik bizottsági helyeit. Így a Jobbiknak csak egy külső bizottsági helye maradt az Oktatási Bizottságban, a többi bizottsági tagot, akiknek a leváltását megakadályozták, fideszes delegáltnak tekintjük.


A Jobbik MM. Szombathelyi Szervezete

.