Hirdetés

Filmbe illő jelenetek után fogtak el orvvadászokat Zala megyében

2012.11.02. 14:48

Orvvadászatra igyekvő férfiakat fogtak el a rendőrök péntek hajnalban Zala megyében, a járőrök elől autóval menekülők előzőleg balesetet szenvedtek.

Hirdetés

Orvvadászatra igyekvő férfiakat fogtak el a rendőrök péntek hajnalban Zala megyében, a járőrök elől autóval menekülők előzőleg balesetet szenvedtek - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-t.

    A zalaszentgróti rendőrős járőrei Cserszegtomajon akarták ellenőrizni a Suzuki Swift vezetőjét és utasát. A szabályos rendőri jelzés ellenére a sofőr nem állt meg, Zalaszántó irányába fordult és nagy sebességgel elhajtott.

    A járőrök azonnal a kocsi után eredtek, a menekülő jármű Zalaszántó külterületén egy kanyarban lesodródott az útról, majd fának ütközött. A rendőrök azonnal mentőt hívtak, a kórházba szállított két férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

    Mivel a helyszíni szemle során a Suzukiból egy kispuska, egy hangtompító, egy vadásztőr és nyolc lőszer is előkerült, az orvosi ellátást követően a sofőrt és utasát előállították a keszthelyi rendőrkapitányságra. A két férfi bevallotta, hogy az engedély nélkül tartott fegyverrel éppen orvvadászatra indultak.

    A nyomozók mindkettőjüknél házkutatást tartottak, ennek során 32 agancsot, illetve 99 darab különböző típusú lőszert és egy zacskó vadhúst is lefoglaltak náluk. A két férfi ellen lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés, valamint lopás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.