Összevonások, névváltozások, elbocsátások - Átalakul a szombathelyi önkormányzat

alon

2015.02.05. 22:37

Mutatjuk, melyik irodát, osztályt hol, milyen néven találja majd meg.

 

A legutóbbi közgyűlés fogadta el azt az előterjesztést, amely a szombathelyi önkormányzat átalakításáról szól.

Az előterjesztés úgy fogalmaz, a változásokat „a Polgármesteri Hivatalban beállt sajátos helyzetre tekintettel” kell végrehajtani. Ez a sajátos helyzet konkrétan az, hogy csökkentek az önkormányzati feladatok, ami értelemszerűen változásokkal jár.

Ezek a változások érintik a dolgozók számát is: a jelenleg 251 fős hivatali létszámot csaknem tíz százalékkal, 230 fősre csökkentik. A 21 főből hat vezetői állás.

Egyelőre ennél pontosabb információk nem állnak rendelkezésre, mivel a megszüntetésre váró munkakörök listája az idei költségvetéssel együtt kerül a közgyűlés elé. Ami viszont biztos, hogy a létszámcsökkentést legkésőbb május 31-ig lépcsőzetesen hajtják majd végre, éves viszonylatban 100 millió forint megtakarítást eredményez.

Mutatjuk, melyik irodát, osztályt hol, milyen néven találja majd meg február 15-től.

A Közgazdasági és Adó Osztályt, a Városüzemeltetési Osztályt és a Belső Ellenőrzési Irodát nem érinti az átszervezés.

Lássuk részletesen, hogy mi változik.

 

Polgármesteri Kabinet

A Főépítészi Iroda a Városfejlesztési Osztályról átkerül a Polgármesteri Kabinethez.

A Szent Márton Programiroda megszűnik, a feladatait a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. látja el. A programirodáról három fő a kft.-hez kerül.

 

Városfejlesztési Osztály

Megszűnik.

A Fejlesztési és a Projekt Irodát összevonják, létrejön a Fejlesztési és Projekt Kabinet.

 

Szervezési Osztály

Megszűnik.

A minőségügyi vezető helyett létrejön az Informatikai, Minőségügyi és Gondnoksági Kabinet, amely informatikai és infokommunikációs, gondnoksági és pénzügyi feladatokat lát el. A munkaügyi rész Humánpolitikai Iroda néven a Jogi, Képviselői és Hatósági Osztályhoz kerül.

 

Jogi, Képviselői és Hatósági Osztály

A Képviselői és az Általános Hatósági Iroda változatlan formában működik tovább.

A Jegyzői Iroda neve Jogi Irodára változik.

Az Aljegyzői Iroda megszűnik, az ott dolgozók átkerülnek az Egészségügyi és Közszolgálati Osztályon belül létrejövő Kulturális és Koordinációs Irodára.

A Hatósági Osztályon (ahogy azt korábban írtuk) létrejön a Humánpolitikai Iroda.

 

Egészségügyi és Közszolgálati Osztály

A Szociális és Családvédelmi Irodát és a Lakásirodát Lakás és Szociális Iroda néven összevonják a segélyezés szabályozásában történt jelentős változások miatt.

A Közszolgáltatás-szervezési és Kulturális Iroda kulturális igazgatási feladatait az újonnan létrejövő Kulturális és Koordinációs Iroda látja majd el. Ide tartoznak majd az úgynevezett „mintaprojektek” is, egyebek mellett a Szent Márton-kártya vagy az Aktív Időskor Szombathelyen.

A Köznevelési Irodát, Közszolgáltatás-szervezési és Kulturális Iroda maradékát és a Sport és Ifjúsági Irodát Köznevelési, Sport és Ifjúsági Iroda néven vonják össze.

.