Rászorulók kapnak tüzifát Szombathelyen

alon

2016.01.21. 15:45

Ugyanaz a vállalkozó adta a fát, aki tavaly kétszer is adományozott.

Ismét egy vállalkozó ajánlott fel tüzelőt. Családonként egy-két köbméter fa jut az adományból, ez egy-két hétre elegendő - tudatja a szombathely.hu.

A szombathelyi rászorulóknak első alkalommal 2013 telén osztott tűzifát a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat. Akkor a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. (Szompark) tette a felajánlást, amiből három család kapott adományt. 

2014-ben huszonnyolc család fűtési problémáját könnyítette meg a Szompark felajánlása. Az intézmény együttműködési megállapodást kötött az Iron Samsun Gym Sportklubbal, melynek tagjai az edzésprogramjuk részeként, szabadidejükben felhasogatták a fát.

2015 elején egy vállalkozó mintegy negyven köbméter fát ajánlott fel. A fa feldolgozása, aprítása a Savaria Rehab - Team Kft. asztalos üzemében történt. A kiosztásban is segítettek a kft. munkatársai. Ekkor negyvennégy család kapott egy-egy alkalommal egy-két hétre elegendő tüzelőt.

2015 év novemberében ismét ugyanennek a vállalkozónak a felajánlásból sikerült tüzelőt juttatni tizenöt család számára. Ekkor a Savaria Rehab-Team Kft. állományába tartozó közfoglalkoztatottak segítették az adomány behordását a kft. telephelyére.

Most ugyancsak ez az adományozó vállalkozó ajánlott fel mintegy húsz erdei köbméter fát. 

Azoknak az egyedül élő, idős embereknek, akik segítséggel nem rendelkeznek, a tüzelő házhozszállításáról a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat gondoskodott.

(Fotó: szombathely.hu)

Galéria

.