Környezetvédelmi díjat kapott a szombathelyi Tófürdő

2016.08.19. 07:27

Nézze meg, mivel érdemelte ki a létesítmény.

A Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány nemrég Környezetvédelmi díjjal jutalmazta a szombathelyi Tófürdőt - tájékoztatta lapunkat Potyondi Nikolett, a Szova kommunikációs és HR munkatársa.

Az elismerést azon vállalkozások, létesítmények számára ítéli meg a szervezet, melyek a környezetvédelmi szempontok messzemenő figyelembevételével működnek, fokozottan ügyelnek telephelyük rendezettségére, jó állapotára, továbbá aktívan tevékenykednek a környezet védelme érdekében.

Mészáros György, az alapítvány kuratóriumának elnöke úgy fogalmazott:

„A ligetes környezetben található fürdő hatalmas, szépen gondozott, ápolt zöldterületével a nemrég felújított Csónakázótó környezetéből is kiemelkedik.”

Érdemként emelte ki, hogy a régi fürdő felújításakor a növényzet nagy része megmaradt, nem esett az átalakítás áldozatául és hogy az egykor volt medencéből jött létre a bejárat közelében található látványtó, megőrizve ezzel a régi Tófürdő emlékét.

Mészáros György említést tett létesítmény kiváló vízminőségéről is, amely folyamatosan megfelel a hatósági előírásoknak.

Az elnök példaértékűnek nevezte a létesítmény munkatársaink erőfeszítéseit is, amelynek eredményeképp a szombathelyiek tiszta, szépen gondozott környezetben tudjanak kikapcsolódni a Tófürdőn.

Fotó: termálfürdő.hu

.