Emberölési ügyet tárgyal jövő héten a Szombathelyi Törvényszék

2016.09.09. 11:54

Aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés a vád.

A Szombathelyi Törvényszék - dr. Varga Roland tanácsa - szeptember 12-13-án tárgyalja T. G emberölés bűntette miatt indult ügyét.

A törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott 2013. márciusa körül ismerkedett meg a gimnazista sértettel elsősegély képzés keretében. A férfi felvette a nővel a kapcsolatot, a közös szakmai érdeklődésből személyes vonzalom, majd szexuális viszony alakult ki közöttük.

A vádlott a találkozásaik során többször bántalmazta a sértettet, aki a történteket barátnőinek mesélte el, és felmerült benne, hogy a szakít a férfival, így 2014. decemberétől 2015. februárig találkozásaik ritkultak.

2015. február közepe körül kiderült, hogy a vádlott élettársa terhes, ezért a vádlott közölte a sértettel, hogy szeretné befejezni a kapcsolatukat, de a beszélgetés után sem szakítottak.

2015. július 21-én a vádlott többször meglátogatta a sértettet a lakóhelyén, aki több dologban számon kérte a vádlottat. A vádlott a szidalmazás miatt feldühödött és a ház pincelejárat közelében lévő nappalijában bántalmazta a sértettet, akinek feje az ajtófélfának és a küszöbnek is nekiütődött.

Illusztráció. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely (MTI)

A férfi ezután elindult haza, de végiggondolta a történteket, és rájött, hogy a sértett feljelentheti, kapcsolatukat várandós élettársának elmondhatja, ezért elhatározta, hogy megöli a nőt úgy, hogy a bűncselekményt balesetnek álcázza.

A vádlott visszament a házba, és látta, hogy a sértett a pincelejáratnál fekszik, vérzik a feje, mintegy eszméletvesztés utáni állapotban volt. A vádlott levonszolta a sértettet a pincébe, a fejét egy gerenda élének ütötte, majd a sértettet ülő helyzetben a falnak támasztotta.

Ezután a vádlott a sértett telefonjáról felhívta a saját telefonját, majd a telefonon elvégezte a gyári beállítások visszaállítását, ezt követően egy törölközővel feltakaríotta a nappaliban lévő vérnyomokat, ezután elhagyta a házat.

Pár perc múlva saját mobiltelefonjáról felhívta a sértett apját, akivel közölte, hogy a lány nemrég hívta őt azzal, hogy leesett a pincébe és balesetet szenvedett. A hívás után a vádlott visszament a házba a koponyaűri sérülésektől védekezésre képtelen állapotban lévő sértetthez. A férfi úgy látta, hogy a nő már nem lélegzik.

A vádlott azért, hogy a később kiérkező mentősöknek azt tudja mondani, hogy a sértetten újraélesztést végzett, a pincében az újraélesztéshez megfelelő helyre vitte és értesítette a mentőket.

A bejelentés közben a sértett sikoltozni kezdett, a vádlott ekkor a sértett fejét a földhöz csapta, testét lenyomta, száját és orrát befogta, és mindaddig fogva tartotta, amíg a sértett megfulladt.

A vádlott a mentők kiérkezéséig folytatta a bűncselekmény nyomainak feltakarítását, majd a mentők kiérkezését követően imitálta, hogy a sértetten újraélesztést végez.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

.