Körbefutják az országot, Szombathelyt sem hagyták ki

2016.09.20. 07:32

Példát mutatnak az egészségügyi szakemberek.

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) szervezésében az egészségfejlesztők az egészségügyben dolgozókkal körbefutják Magyarországot. A tizenhat napon és 1600 kilométeren át tartó futással a NEFI arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért.

A futók szombaton indultak Budapestről, Szombathelyre Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivőjének vezetésével a harmadik napon érkeztek.

Vas megyében a mentőszolgálat munkatársai csatlakoztak a futókhoz, akik Nicktől Andráshidáig 104 kilométert tesznek meg. 

"A legtöbb betegség, amiben a magyarok szenvednek, amibe belehalnak, az megelőzhető lenne" - olvasható a kezdeményezés honlapján. "Itt az ideje, hogy ne a betegségekből akarjunk kigyógyulni, hanem egészségesek akarjunk maradni. Minden napnak lesz egy témája, hiszen mindenhol valamit nagyon jól csinálnak."

Ez a jó példa Szombathelyen az újraélesztés, ezért Horváth Balázs mentőtiszt irányításával a Fő téren reanimációs oktatást kaptak a résztvevők.

Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Galéria

.