Mága Zoltán telt házas jótékonysági koncertet adott Szombathelyen

2016.09.14. 12:03

A Hangok és Harangok Klasszikus Zenei Fesztivál a vasi megyeszékhely evangélikus templomában is nagy sikert aratott.

A hegedűművész a Kárpát-medencét átölelő rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitó hangversenyén a Szent István-bazilikában felidézte, hogy öt évvel ezelőtt ugyancsak a Bazilikából indította útjára a 100 Templomi Jótékonysági Koncert sorozatot, amely bebizonyította, hogy emberek százezrei képesek az összefogásra és a segítségnyújtásra nemes célok érdekében. A kezdeményezésnek hála több mint 100 millió forint értékben tudta segíteni a bajba jutott és rászoruló embereket, közösségeket Magyarországon és a határon túl egyaránt. 

A Hangok és Harangok Klasszikus Zenei Fesztivál állomásain is nemzetközileg elismert művészek, a hazai könnyűzenei élet legkiválóbb előadói lépnek fel, egyebek között a Szegedi Dómban, az Egri Bazilikában, a Szombathelyi Evangélikus Templomban, a Győri Székesegyházban, a Miskolci Evangélikus Templomban, a Szolnoki Szentháromság Templomban, a Karcagi Református Nagytemplomban. Horvátországban, az Eszéki Katedrálisban a horvát köztársasági elnök is jelen lesz Mága Zoltán koncertjén, amelyet az árvízkárosultak megsegítéséért rendez.

A sorozat záró koncertje Erdélyben, Nagyváradon, Tőkés László Európai Parlamenti képviselő, nagyváradi református püspök jelenlétben lesz szeptember végén.

(MTI)

Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Galéria

.