Szombathelyi hírek az elmúlt hétről, amelyekről talán lemaradt

2016.09.12. 11:27

A városi honlapról válogattunk.

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) fennállásának 175. évfordulója alkalmából ünnepélyes ülést tartottak Szombathelyen.
Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Polgár Istvánné, született Benke Erzsébetet köszöntötte 98. születésnapján Puskás Tivadar, szombathelyi polgármester.
Polgár Istvánné Csehimindszenten, nyolcgyermekes családba született. Édesapja gazdálkodott, édesanyja háztartásbeli volt, közben besegített a gazdaságba. Erzsébet hat éves volt, amikor édesanyja elhunyt, ezt követően édesapja egyedül nevelte őt és testvéreit a legidősebb lánytestvére segítségével.
1940-ben férjhez ment, majd ugyanebben az évben megszületett egyetlen lánya.
Férje a Latex-ben dolgozott szakmunkásként, ahol jó munkája megbecsüléseként több kitüntetést kapott, többek között a Munka Érdemrend Bronz Fokozatát.
Lánya eladónak tanult, az Ady téri ABC-ből ment nyugdíjba. Unokája az érettségi után az MMIK nyomdájának vezetőjeként dolgozott.
Erzsi néni szellemileg teljesen ép, naponta olvas és sorozatokat néz.
Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

A szombathelyi önkormányzat és a Szombathelyi Egyházmegye játékos sportvetélkedőt rendezett - a Szent Márton-év keretében - a szombathelyi iskolák 5-8. osztályos diákjainak. 
Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

A Civil fórumok, civil kerekasztalok országos találkozóját tartották Szombathelyen. A fórum célja egyrészt a civil kerekasztalok, civil fórumok közötti kapcsolatépítés, másrészt új gyakorlatok, tapasztalatok bemutatása a vasi civil szervezetek számára az ország más területein működő kerekasztalok által.
Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Három napos gasztrofesztiválnak, verbunk napnak és a magyar dal napjának adott otthont a hétvégén Szombathely. A programok sok érdeklődőt vonzottak.
Fotó: szombathely.hu/Bodorkós Máté

Szent Márton 20. századi követőjére, a szombathelyi születésű Pető Andrásra és a 25 éves szombathelyi konduktív óvodai nevelésre emlékezve koszorúzta meg Puskás Tivadar polgármester pénteken Pető András emléktábláját a Kossuth Lajos utcában.
Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

 

.