Emberölési ügyet tárgyal a Szombathelyi Törvényszék hétfőn

2016.10.23. 15:55

A vádlott és a sértett is részeg volt.

A Szombathelyi Törvényszéken Varga Roland tanácsa hétfőn tárgyalja L.T védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult ügyét - tájékoztatta lapunkat a törvényszék.

Illusztráció. Fotó: Balázs Attila (MTI)

A vádlott a munkája mellett egy fakitermelésben segédkezett. 2015. december 12-én egy szombathelyi étteremben vacsorázott kollégáival, ahol körülbelül tíz nagyfröccsöt ivott. Azonban az este hosszúra nyúlt, lekéste a vonatot, ezért két kollégájával elment egy szombathelyi munkatársához (a későbbi áldozathoz), hogy ott aludjanak.

A lakásban volt a házigazdán kívül még egy férfi, aki szintén ott éjszakázott. L.T. ittassága miatt szóváltásba keveredett ezzel a férfival, számon kérte, hogy mit keres a lakásban, majd a dohányzóasztalon lévő kenyérvágó késsel a másik arca előtt kaszáló mozdulatokat tett, és azt mondta neki, hogy takarodjon a lakásból.

Ezután L.T.  megkérdezte a későbbi sértettet, hogy ott aludhatnának-e. Az ugyancsak alkohol hatása alatt állt, hanyatt fekvő házigazda erre válaszul szidalmazta a L.T. anyját, amire az dühében egyszer nyakon szúrta a férfit. Az áldozat heveny alkoholmérgezésnek megfelelő állapota miatt védekezésre képtelen állapotban volt.

L.T. ezután elmenekült, a kést az esővízgyűjtő csatornába dobta.

A vérző férfi segítségére L.T. kollégája sietett, aki egy törölközővel próbálta elállítani a vérzést. A sértett életének megmentésére az idejekorán megkezdett szakszerű orvosi ellátás ellenére sem volt remény.

.