Már vannak adatok arról, mennyire vagyunk hajlandóak fizetni az M86-os használatáért

2016.12.23. 14:34

Idén december 8-a óta megválthatóak az érvényességi idő kezdete előtt a 2017-es országos és megyei éves e-matricák.

Archív - az M86-os Hegyfalu és Csorna közötti szakasza. Fotó: NIF

Mostanáig csaknem 20 ezer autós vette meg a jövő évre szóló sztrádamatricát, a vevők a szokottnál nagyobb arányban választották az online vagy mobilos vásárlást - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A legkelendőbb termékek előértékesítésben is a D1 díjkategória megyei matricái, az állandó élmezőny (Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron) mellett jól fogytak a Szombathely gyorsforgalmi bekötésével most először kapható Vas megyei jogosultságok is.

M86-os gyorsforgalmi út még hiányzó, Hegyfalu és Csorna közötti 33,4 kilométeres szakaszának október végi átadásával sikerült Szombathelyet is bekötni a hazai gyorsforgalmi úthálózatba, a fejlesztésnek köszönhetően 91,7 kilométeren 2x2 sávon épült ki gyorsforgalmi út Győr és Szombathely között. Az út használatáért idén még nem kell fizetni.

A tárca emlékeztet, hogy új kényelmi szolgáltatásként két hete, december 8-a óta válthatóak meg az érvényességi idő kezdete előtt a 2017-es országos és megyei éves e-matricák.

Az elektronikus értékesítés aránya lényegesen nagyobb a szokásosnál, tízből három elővételes matricát mobilos alkalmazásban vagy online felületen vásároltak meg.

A 2017-es éves jogosultságok 13 hónapon át, 2017. január 1-jétől 2018. január 31-én éjfélig érvényesek. Az elővásárlási lehetőséget biztosító viszonteladók listája a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (www.nemzetiutdij.hu) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (www.nemzetimobilfizetes.hu) honlapjain elérhető.

.