Így hullik a cserép és a vakolat a szombathelyi belvárosban található nagy múltú Savaria szállóról

2017.01.02. 09:35

Egyre romló helyzet van, körbekerítették az épületet.

Ahogy arról lapunk 2015 májusában elsőként beszámolt, elárverezik a nagy múltú szállodát.

Az épület sorsát korábbi cikkünkben összefoglaltuk, azóta annyi változás történt, hogy a szombathelyi önkormányzat nem élt elővásárlási jogával, a felszámoló pedig újabb és újabb "fordulókban" igyekezett értékesíteni a szállót, de ezek mindeddig eredménytelenek voltak. 

A szombathelyiek az utóbbi években talán már megszokták, hogy a belváros közepén található épületen, illetve az épület mellett A4-es papírlapokra nyomtatva vagy éppen táblákon figyelmeztetnek arra, hogy bármikor a járókelők fejére eshet egy-egy tetőcserép vagy vakolatdarab (íme egy erről szóló 2011-es cikkünk), most viszont körbe is kerítették a szállodát.

Nem véletlenül, hiszen - ahogy azt az alábbi galériában található fotóinkon is láthatja - úgy tűnik, már intenzívebb a "cserép- és vakolateső".

Az eredetileg a szalagra tűzött, omlásveszélyre figyelmeztető "táblácskák" ugyan nem bírták sokáig, január elsejei ott jártunkkor már csak mindössze egy volt az eredeti helyén, a többi a járdán árválkodott, de az üzenet egyértelmű: "VIGYÁZAT OMLÁSVESZÉLY!!!!"

A következő lépés talán az lesz, hogy az omlásveszély miatt a környező utcákat is le kell zárni.

Galéria

.