Hirdetés

Hirdetés

Fókusz

Ravni, Rabac, Labin: Isztria-kóstoló

2004.07.28

Horvátország kicsit olyan, mint egy idegen nyelv. Minél több időt szánunk rá, annál jobban rádöbbenünk, hogy mennyi mindent nem ismerünk még belőle. Az idén a közeli Isztria egyik kevésbé ismert sarkára csodálkoztunk rá. Tapasztalatok, árak,

Képviselői honlapmustra: Rövidgatyák, borok, receptek

2004.07.09

Megvallva az őszintét, úgy álltunk neki ennek a cikknek, hogy majd jól megfikázzuk a politikusaink által működtetett weboldalakat, meglepetésünkre azonban több igazán színvonalas portálra is bukkantunk.

Szombathely: Puha költségvetés, kemény ellenzék

2004.07.01

A szombathelyi költségvetés módosítása kapcsán kiderült, Molnár Miklós (Pro Savaria) 600 milliós takarékossági javaslata zátonyra futott, mivel a városvezetés továbbra is halogatja az érdemi gazdasági reformokat. Az is nyilvánvaló, hogy Gyimesi József ringbe szállásával a Fidesz a konfrontációs politika mellett tette le a garast. Mindez így együtt nem sok jóval kecsegtet. Kommentálunk.

Az országban Vasban a leggyengébb az MSZP és legerősebb a Fidesz

2004.06.13

Az EP-választásokon Vas megyében tarolt a jobboldal: a Fidesz több mint kétszer annyi szavazatot kapott, mint a szocialisták. Szombathelyen az időközi helyhatósági választáson pedig Gyimesi József, a Fidesz és az MDF-közös jelöltje győzött. Beszámoló, eredmények, érdekességek.

Könyvhét monnyon le!

2004.06.04

Aki még nem tudta volna: Szombathely a kultúra városa. Olyannyira, hogy az idén már könyvhét sincs. Hála a szokásos kispályás harakirinek, mindössze két lepangott bódé ácsorog a Fő téren. Esti mese a tenni akarásról, a jó szándékról és a kooperációról. Jó éjszakát!

Haladás vagy sem?

2004.07.21

Szombathely város vezetősége szerda délután egy sajtótájékoztató keretében értékelte a város labdarúgócsapata körül kialakult helyzetet. Laikusként úgy tűnik, a zavaros vizekben halászó futballkeresztapák alaposan megszippantották Szombathelyt, de ez hosszútávon még jól is elsülhet. Nem értünk hozzá, de kommentálunk.

Pusztay János: Búcsú váramtól

2004.07.08

Írásaiban köveket hajigál a szombathelyi közélet pocsolyájába a BDF korábbi főigazgatója. Hogy nem vet vele nagyobb hullámokat, annak elsősorban nem ő az oka, hanem a mocsár, azaz az általa kritizált középszer és szellemi igénytelenség.

Szentivánéji csikidam

2004.06.27

Voltak értékes produkciók, ám minden próbálkozás ellenére egyre inkább a falusi búcsúk hangulatát idézi a szombathelyi szentivánéj. A szebb időket is megélt rendezvény szervezőinek az idén egy R-GO-koncerttel sikerült méretes szeget ütniük a minőségi szórakoztatás koporsójába

Békés középszer: Medgyessy Péter Szombathelyen

2004.06.09

A jövő heti amerikai útja során a magyar miniszterelnök arról akarja meggyőzni a Jabil ottani vezetőit, hogy Szombathelyen ezer főnek munkát adó beruházást hajtsanak végre. Ez egyike volt azoknak az óvatos ígéreteknek, amelyeket Medgyessy Péter tett a szombathelyi nagygyűlésén. A békés hangulatú rendezvényre meglepően sokan voltak kíváncsiak. Lehet, megint elbaltázta a Fidesz?

Ki találja ki Nyugat-Pannóniát?

2004.05.31

A megye csak arra jó, hogy néhányan megéljenek belőle? Pannóniából hiányzik a független média? Győr mint gazdasági, Sopron mint kulturális központ? És Szombathely? Regionális fórumon jártunk Sopronban, okos embereket hallgattunk meg fontos kérdésekről.

.