Forródrótot üzemeltet a sárvári fürdő

2012.01.17. 16:46

A dolgozók még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy milyen új béren kívüli juttatásokat kérhetnek, holott igényeiket már január végén is jelezniük kell munkahelyükön.

Megyénkben a kérdések tisztázása érdekében a Sárvári Gyógy és Wellnessfürdő forródrótot üzemeltet - tájékoztatta lapunkat a cég képviselője.

A telefonos segítségnek köszönhetően a dolgozók eldönthetik, hogy Széchenyi Pihenőkártyára igényelhető összegekből mire és mennyit érdemes igényelni. A forródrót munkaidőben, január végéig hívható. Tel: 95/523 650

Ezzel párhuzamosan a Magyar Fürdőszövetség, csütörtökön fürdőruhás futóversenyt tart a Városligetben, amelyen sárvári “futók” is indulnak. A 100 méteres futóverseny a Széchényi Gyógyfürdő bejáratától indul. Az abszurd futóverseny célja felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára a téli időszakban, emellett a Széchenyi Pihenőkártya (SzÉP kártya) kártya üdülést, rekreációt és sportos kikapcsolódást szolgáló "alszámlájának" lehetőségeire.

A magyar cafetéria rendszerében évente legalább 300 milliárd forint mozog, eddig a leggyakrabban választott juttatási forma az étkezési utalvány volt - idézi a közlemény Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség elnöke szavait. Az új béren kívüli juttatások szabályozási környezete egyértelműen a Széchenyi SzÉP kártya felé tereli a rendszert, ugyanakkor a munkavállalókat át kell "szoktatni" erre a juttatási formára, mely még nem épült be a hétköznapi fogyasztásba.

Vancsura Miklós, aki egyben sárvári fürdő igazgatója is, elmondta: érdemes a maximális összeggel feltölteni a rekreációs alszámlát, hiszen ezt nem csak fürdőzésre használhatjuk fel, hanem szállást is fizethetünk belőle, míg ha csak a szállással kapcsolatos alszámlánkat töltjük fel, azzal nem mehetünk fürdőbe és sportolással kapcsolatos igényeinket sem fedezhetjük belőle.
 

.