Magyar szakácsok is vannak az eseményen.
Vasárnap nyitott meg az ötnapos „gasztrodiplomáciai” rendezvény, az I. Nemzetközi Ízbiennálé, melyet Laurent Fabius francia külügyminiszter nyitott meg.
A biennálét a minden páratlan évben, "a gasztronómia Davosának" tartott SIRHA (Salon international de la restauration, de l'hotellerie et de l'alimentation) szakkiállítás keretében rendezik meg.
A magyar csapat
A szombat esti megnyitón mintegy 10 ezer ember vett részt a gasztronómiai körúton Európa leghosszabb, 1,7 kilométer hosszú gyalogos alagútjában. A közönség ingyen kóstolhatott többek között abból a 2 ezer liternyi levesből, amelyet a szakácslegendaként számon tartott Paul Bocuse, Lyon szülötte készített. Az alagútban megnyílt alkalmi éttermekben fiatal tehetségek állították össze a menüket, mintegy 100 méteren keresztül halféleségeket lehetett kóstolni, a világ legnagyobb sajttálán pedig 800 fajta specialitás szerepelt.
A SIRHA Lyon szakkiállításon rendezik meg szerdán a világ legszínvonalasabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or döntőjét is, amelyen a selejtezők után öt kontinens 24 séfje, köztük Magyarország színeiben Molnár Gábor méri össze a tudását.
Molnár Gábor
Az expóra 200 ezer látogatót várnak, Magyarország önálló standdal van jelen, amelyen kiváló minőségű alapanyagok, borok, pezsgők, pálinkák és likőrök várják a nagyközönséget. A Bocuse d'Or VIP-zónájában pedig bemutatkoznak Magyarország legjobb éttermei és borai.
Az esemény a csapat Facebook-oldalán (Magyar Bocuse d'Or Akadémia) és Instagramon is nyomon követhető.
A SHIRA 2015 kiállításra a magyarok ezt a videót készítették, melyen világszínvonalú és híres magyar termékek láthatók.
Fotók: a magyar csapat Facebook-oldaláról
A magyar csapat szereplését élőben ITT KÖVETHETI!