Zajlik az I. Nemzetközi Ízbiennálé Lyonban

2015.01.27. 15:00

Magyar szakácsok is vannak az eseményen.

Vasárnap nyitott meg az ötnapos „gasztrodiplomáciai” rendezvény, az I. Nemzetközi Ízbiennálé, melyet Laurent Fabius francia külügyminiszter nyitott meg.

A biennálét a minden páratlan évben, "a gasztronómia Davosának" tartott SIRHA (Salon international de la restauration, de l'hotellerie et de l'alimentation) szakkiállítás keretében rendezik meg.

Zajlik az I. Nemzetközi Ízbiennálé Lyonban.

A magyar csapat

A szombat esti megnyitón mintegy 10 ezer ember vett részt a gasztronómiai körúton Európa leghosszabb, 1,7 kilométer hosszú gyalogos alagútjában. A közönség ingyen kóstolhatott többek között abból a 2 ezer liternyi levesből, amelyet a szakácslegendaként számon tartott Paul Bocuse, Lyon szülötte készített. Az alagútban megnyílt alkalmi éttermekben fiatal tehetségek állították össze a menüket, mintegy 100 méteren keresztül halféleségeket lehetett kóstolni, a világ legnagyobb sajttálán pedig 800 fajta specialitás szerepelt.

A SIRHA Lyon szakkiállításon rendezik meg szerdán a világ legszínvonalasabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or döntőjét is, amelyen a selejtezők után öt kontinens 24 séfje, köztük Magyarország színeiben Molnár Gábor méri össze a tudását.

Zajlik az I. Nemzetközi Ízbiennálé Lyonban.

Molnár Gábor

Az expóra 200 ezer látogatót várnak, Magyarország önálló standdal van jelen, amelyen kiváló minőségű alapanyagok, borok, pezsgők, pálinkák és likőrök várják a nagyközönséget. A Bocuse d'Or VIP-zónájában pedig bemutatkoznak Magyarország legjobb éttermei és borai.

Az esemény a csapat Facebook-oldalán (Magyar Bocuse d'Or Akadémia) és Instagramon is nyomon követhető.

A SHIRA 2015 kiállításra a magyarok ezt a videót készítették, melyen világszínvonalú és híres magyar termékek láthatók.

Fotók: a magyar csapat Facebook-oldaláról  

A magyar csapat szereplését élőben ITT KÖVETHETI!

Versenyzőink felkészüléséről és az ételekről itt olvashat.

.