Hatalmas rendezvénysátor a szombathelyi Fő téren

2014.09.12. 12:47

A hétvégi háromnapos rendezvény és az eső lehetséges találkozása miatt állították fel péntek délelőtt. Vasárnap estig ott lesz.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a hétvégén négy nagy szabadtéri rendezvény is zajlik Szombathelyen.

Ezek közül három – a ma induló Ga-liba Gasztrofesztivál, a szombati Big Band Fesztivál és vasárnapi Magyar Dal Napja a Fő téren lesz.

Hatalmas rendezvénysátor a szombathelyi Fő téren

Mivel az előrejelzések szerint folytatódhat az utóbbi napok csapadékos időjárása, a szervezők egy hatalmas sátrat állítottak a téren, a színpad és a vendéglátóegységek által körbezárt területen.

„A sátor több mint 300 négyzetméter, itt nemcsak enni is inni lehet, de innen a színpadon folyó produkciók is megtekinthetők. Ez mindenképpen fontos információ azoknak, akik gondolkodnak azon, hogy elinduljanak” - mondta lapunknak Prieger Szabolcs, az Agora igazgatóhelyettese.

A sátor vasárnap estig, azaz a Magyar Dal Napjának a végéig ott marad.

Hatalmas rendezvénysátor a szombathelyi Fő téren

Vas megyére ugyan péntekre és szombatra nem adott ki veszélyjelzést a meteorológia, de kisebb-nagyobb esők itt is előfordulhatnak.

A színpadi programok piros riasztás esetén lesznek lefújva, de ennek jelenleg nem túl nagy a valószínűsége.

Amikor péntek délben a helyszínen jártunk, a sátoron kívül már álltak az ételes és italos bódék is.

Úgy vettük észre, hogy ezúttal főként környékbeli vállalkozások érkeztek (kőszegi, vaskeresztesi borok stb.), és az árak is alatta maradnak a karneváli szintnek.

 

.