Hirdetés

Fejlesztette szombathelyi telephelyét a Metál Hungária Holding Zrt.

2015.02.17. 13:00

Hirdetés

Csaknem 620 millió forintos beruházással épített új csarnokot és hajtott végre technológia fejlesztést szombathelyi telephelyén az acélszerkezet gyártással és szereléssel foglalkozó Metál Hungária Holding Zrt - közölte az MTI-vel Horváth Ádám telephelyvezető.

 A beruházás megvalósításához az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében 247 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a vasi megyeszékhelyen 120 embert foglalkoztató cég, a fejlesztésnek köszönhetően nemcsak az 1500 négyzetméter alapterületű gyártócsarnok és rakodóterület épült meg, de újabb nagyteljesítményű fémipari megmunkáló és anyagmozgató gépeket is beszereztek - mondta.

Hozzáfűzte: az új csarnokban a komplex gyártási technológiának köszönhetően alapanyagtól a késztermékig képesek legyártani a megrendelt acélszerkezeteket, az új gépek pedig jelentősen növelik a kapacitást és a gyártás során nőhet a késztermék-előállítás aránya.

Horváth Ádám szólt arról is, hogy az uniós projekt dolgozóik idegen nyelvi és informatikai továbbképzését,  is tartalmazza, ami szavai szerint hozzájárul ahhoz, hogy az eddiginél is magasabb szinten tudják kiszolgálni vevőiket.

A telephelyvezető elmondta: a budapesti székhelyű Metál Hungária Holding Zrt-t 1995-ben alapították, de fő gyártóbázisa Szombathelyen van. Elmondása szerint cégük évek óta meghatározó részesedéssel bír a könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezése, tetőhéjazása, homlokzatburkolása, az acélszerkezetek tervezése és gyártása, szerelése, valamint komplett a homlokzatburkolati rendszerek kulcsrakész szállítása és építése területén, alvállalkozóikon keresztül több száz embernek adnak munkát.

Megrendeléseik zöme jelenleg belföldről származik, de korábban dolgoztak Ausztriában, Romániában, Ukrajnában és Oroszországban is. A Metál Hungária Holding Zrt. árbevétele az elmúlt két évben 15 milliárd forint körül alakult, ezzel a bevétellel számolnak az idén is.

.