Hirdetés

Itt számíthat NAV-revizorokra július közepén

Itt számíthat NAV-revizorokra július közepén

2017.07.17. 08:01

Itt megyei bontásban megtalálja, hol, kit és mit ellenőriznek nyár közepén a revizorok. Nem árt résen lenni!

Hirdetés

NAV ellenőrzés Észak-Budapesten

A NAV munkatársai a nyári időszakban a belváros területén működő turisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat (segway, tuktuk, riksa, városnéző buszok), a Duna budapesti szakaszán működő turistahajókat és az I. és V. kerületben működő népművészeti- és ajándék kiskereskedelmi vállalkozásokat ellenőrzik.

A vizsgálatok a számla- és nyugtaadásra, az online pénztárgépek szabályszerű használatára, az áruk eredetének ellenőrzésére és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatására irányulnak. Ezen felül a revizorok esetenként pénzkészlet-ellenőrzést és forgalomszámlálást is végezhetnek.

NAV ellenőrzés Baranya megyében július 17. és 31-e között

A NAV Baranyában július 17. és 31. között Komlón, Mohácson, Szigetváron, Szentlőrincen, Villányban, Harkányban, Siklóson és környékén valamint a turisztikailag jelentősebb városokban és falvakban fokozottan ellenőrzi a gazdálkodókat, hogy adnak-e szabályos nyugtát, bejelentik-e alkalmazottaikat és tudják-e igazolni áruik eredetét. A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Júliusi NAV ellenőrzések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 

A NAV júliusban Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az idegenforgalmi szempontból frekventált településeken elhelyezkedő strandokon - Tiszaújvárosban, Bogácson, Miskolcon -, illetve a bányatavaknál működő vendéglátóhelyeket ellenőrzi. Az akció július 12-től július 20-ig tart, melyben a revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazási szabályainak betartását vizsgálják. Az ellenőrzésekre egész nap számítani lehet.

Helyszíni NAV ellenőrzések Nógrád megyében a 29. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 29. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 17. (hétfő): Rétság és környéke
  • július 18. (kedd): Szécsény és környéke
  • július 19. (szerda): Érsekvadkert és környéke
  • július 20. (csütörtök): Pásztó és környéke

A revizorok elsősorban a kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma), valamint az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett adózóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.