Hirdetés

Itt számíthat NAV-revizorokra július közepén

Itt számíthat NAV-revizorokra július közepén

2017.07.17. 08:01

Hirdetés

Pest megye

Kiemelt NAV ellenőrzések Pest megyében a 29. héten

 A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. július 17-től 2017. július 23-ig (29. hét) kiemelten ellenőrzik Szentendre belvárosi és Duna-parti területén működő vállalkozásokat.

Az ellenőrzések jellemzően a vendéglátóhelyek, kiskereskedések, zöldség- és gyümölcsárusok, személyszállító szolgáltatók, idegenvezetési szolgáltatások, mozgóárusok, illetve a szolgáltatást nyújtók körében várhatók. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják

NAV ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 29. héten

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

A 2017/29. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

  • július 17. (hétfő): Nyíregyháza
  • július 18. (kedd): Vásárosnamény
  • július 19. (szerda): Mátészalka, Csenger
  • július 20. (csütörtök): Fényeslitke, Mándok
  • július 21. (péntek): Pócspetri, Nyírgyulaj

Nyári akció Tolna megyében

A NAV tolnai munkatársai júliusban elsősorban a nagyobb települések (Szekszárd, Dombóvár, Paks, Dunaföldvár) strandjain, piacokon, közterületeken,  illetve a nagyobb rendezvényeken, fesztiválokon jelennek meg, és főként a nyugtaadást, a szabályos foglalkoztatást, az árukészlet eredetét és a jövedéki előírások betartását ellenőrzik, valamint forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Folyamatos helyszíni ellenőrzések Vas megyében

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a különböző rendezvényeken, vásárokon tevékenységet végző adózókat. Az összehangolt ellenőrzések a jövedéki termékeket érintő szabályok betartására, a bizonylat-kibocsátásra, a foglalkoztatás szabályszerűségére irányulnak. A pénzügyőrök és az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is.

Fokozott NAV ellenőrzések Veszprém megyében 2017. július 13. és 30. között

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. július 13. és 30. között ellenőrzést tartanak a turisták által gyakran látogatott területeken valamint a nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényeken.

Az ellenőrzések elsősorban a turisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat, ajándék kiskereskedelmi vállalkozásokat, vendéglátó- és szórakozóhelyeket, ital kiskereskedőket, szezonális árusítóhelyeket, strandokon és rendezvényeken működő szolgáltatókat, lángos/palacsinta/fagylalt árusokat, személyszállítási tevékenységet folytatókat, szálláshely-szolgáltatókat érintik.

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a számla- és nyugtaadásra, az alkalmazottak szabályos foglalkoztatására, az online pénztárgép szabályszerű használatára, valamint a jövedéki termékek forgalmazásával kapcsolatos kötelezettség teljesítésére irányulnak. A revizorok az az áruk eredetvizsgálatát, a pénzkészlet ellenőrzését és egyéb adatgyűjtést is lefolytathatnak. Forrás: nav.gov.hu

 

.