Hirdetés

Már nem Magyarországon növekedtek a legjobban a lakásárak

Már nem Magyarországon növekedtek a legjobban a lakásárak

2017.10.11. 15:30

Az EU-ban átlagosan 4,4 százalékkal drágultak a lakások.

Hirdetés

Az Európai Unióban Csehországban nőttek legnagyobb ütemben, 13,3 százalékkal a lakóingatlan-árak éves szinten a második negyedévben, a magyarországi 7,7 százalékos drágulás a kilencedik leggyorsabb volt ebben az időszakban - írta az ingatlan.com szerdai közleményében az Eurostat friss adatai alapján.

Az EU-ban átlagosan 4,4 százalékkal drágultak a lakások, a rangsor második helyén Írország áll, 10,6 százalékkal, a harmadik pedig Litvánia 10,2 százalékkal.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kiemelte, hogy a trend ugyan folytatódik, további drágulás várható Magyarországon, de az ütem lassul, egy évvel korábban még 13,5 százalékkal nőttek a lakásárak. A drágulást a magyar piacon elsősorban a fokozott kereslet fűti, az ingatlan.com statisztikái szerint az idén 37 százalékkal nőtt az eladó lakások és házak iránt érdeklődők száma.


A nemzetközi trendekről a szakember elmondta: a korábbi évekhez képest érdekes fordulat, hogy az európai lakáspiacon a lakásépítési kedvet és a lakásdrágulást nézve egyaránt megnőtt a kelet-közép-európai régió szerepe. Hozzátette, hogy erre utal az is, hogy a lakóingatlan-piaci drágulást tekintve uniós élmezőnybe tartozó kilenc ország közül hat ebben a régióban található.

.