Hirdetés

Miről árulkodik egy férfi pulóvere?
férfi pulóver

Miről árulkodik egy férfi pulóvere?

alonmedia

2018.01.23. 18:20

Az erősebb nem öltözködése kevésbé eklektikus, mint a nőké, hajlamosabbak némileg kevesebb figyelmet szentelni a divat kérdésének.

Hirdetés

Épp ezért a klasszikus darabok a férfiak esetében mindenkinek a ruhatárában felbukkannak.

A pulóver még azoknál is kötelező elem télen, akik jól bírják a mínuszokat - gyorsabb anyagcseréjük miatt a férfiak eleve ‘télállóbbak’ -, előbb-utóbb ez a ruhadarab mindenkinél előkerül. Szerencsére pulóver készletünket könnyedén lehet bővíteni online vásárlás révén is egy-egy hozzánk illő darabbal.

A vastag, kötött női pulcsik sok hölgy szerint eltakarják, ‘lenullázzák’ az alakot, így nekik poncsókkal, szűkített, kivágott verziókkal kell trükközniük hideg időben.

A férfiaknak szerencsére ezzel nincs problémájuk. Inkább ami jellemzően fejtörést okoz, hogy úgy legyenek stílusosak, mintha nem akarnának azok lenni. Lezseren divatosnak lenni még télen is, mint James Bond - ez egy komoly feladvány az erősebb nem számára.

Minden férfinak van saját stílusa, érdemes megvizsgálni, ki mi alapján választ téli felsőt. Egy kis pulóverpszichológia következik.

Grunge - az óriáspulóveres

Van, akinek nem okoz gondot kötött pulcsit ölteni télen: ő az örök kamasz. Őt nem feszélyezi, és nem von le a tekintélyéből, ha nem látszik az inge gombolása. A művész hajlamú vagy másképp laza - mondjuk földtől elrugaszkodott programozó - alkat bármilyen pulóverbe belebújik, amit egy 18 éves felvenne. Ki van zárva viszont a nagymama kötötte mintás verzió és a V-nyak.

A legkedveltebb színek ennél a típusnál a sárgaborsó, jégkék, fakózöld, és persze a fekete. De igazából a szín mindegy is, hiszen a divatozás kispolgári.

Örök hetvenes évek - garbó

Sajnos kihalófélben van, csak olykor lelhető fel egy példánya ennek a klasszikusnak. Akik Koós János fénykorában voltak fiatalok, és még a korai James Bond filmeket nézték VHS-kazettán alámondással, ma is szívesen öltik fel a testhez símuló garbó nyakú pulóvert.

A sport az élete - kapucnis

Az erősebb nem egyes tagjai csak kapucnis, avagy cipzáros felsőben láthatóak. Ők azok, akik elutasítják az ‘irodakukac’ életet és a hétköznapi világot, imádják viszont a sportot. Feltuningolt autó, illetve télen snowboard deszka bukkan fel gyakran közvetlen környezetükben.

Látszódjon az a szoláriumozás - V nyak

Meglehetősen megosztó a V nyakú férfi pulóver, míg a női felső esetében ez a megoldás nem szokott gondot okozni.

A kissé kivágott pulóvernyak természetes megoldás arra, hogy az ing gallérja kiférjen a nyíláson. A férfi dekoltázst megmutató mély kivágás nagyjából a férfi modelleknek áll jól a színfalak mögött (de nekik sajnos minden jól áll).

Ha valaki ezt a fazont preferálja, biztosak lehetünk benne, szeretné a remek felsőtestére felhívni a figyelmet. Arany nyaklánccal együtt tökéletes vidéki diszkó-lookot eredményez.

Az igényes - casual smart

Megérkeztünk ahhoz a típushoz, aki a stylistok által javasolt öltözéket hordja. A casual smart a hétköznapi, mégis elegáns férfi divatot jelenti - pulóverek esetében a kis V nyak a legelfogadottabb, méghozzá inggel viselve. Fehér póló is vehető a pulóver alá.

Ehhez egy tökéletes szabású nadrág, ápolt cipő, acélos tekintet, és készen van a jolly joker megjelenés.

 

.