Hirdetés

Megindult a roham a ventilátorokért és klímákért

Megindult a roham a ventilátorokért és klímákért

2018.05.03. 23:34

Már most csak hetek múlva tudnak időpontot adni a légkondicionálók beszerelésére.

Hirdetés

Csütörtökön is folytatódott a nyárias időjárás, az ország nagy részén 30 Celsius-fok körül alakult a csúcshőmérséklet. A műszaki áruházakban már elkezdődött a roham a ventilátorokért és a klímaberendezésekért. Előfordul, hogy a szakemberek csak hetek múlva tudnak időpontot adni a légkondicionálók beszerelésére.

Sokan napoztak a parton vagy éppen a vízben úsztak csütörtökön a Balaton partján, az alsóörsi strandon. Kinyitottak a büfék is, a nyaralók azt mondták, igazi nyári hangulat van a strandon.

Kaposváron kikerültek az erkélyekre a napernyők. A városban, aki csak teheti, árnyékolja a lakást, ugyanis itt is napok óta 30 fok feletti hőmérséklet van napközben.

A szakemberek azt mondják, a hirtelen jött hőség miatt egyre többen érdeklődnek a légkondicionálók iránt. Azt tanácsolják, hogy aki nyáron ilyen készülékkel szeretné hűteni a lakást, most keressen szakembert a beszereléshez, mert a legtöbb cégre akár több hetet is várni kell a sok megrendelés miatt.

Az elektronikai üzletekben megnőtt a kereslet, az egyik áruház ügyvezető igazgatója azt mondta, ventilátorokból fogy a legtöbb, mivel ezek a legolcsóbbak és ezeket a legegyszerűbb kezelni. A másik népszerű kategória a mobilklíma, amellyel már nagyobb helyiségeket is hűvösen lehet tartani. A legtöbben a középkategóriás megbízható berendezéseket keresik

.