Lengyel ingatlanközvetítő hálózatban szerzett többségi tulajdont az Otthon Centrum

MTI

2023.04.04. 15:06

Freedom Nieruchomoci 60 irodával, 500 ingatlanügynökkel és közel 5000 adásvételi tranzakcióval Lengyelország egyik legnagyobb ingatlanügynökségi hálózata.  

Hetven százalékos tulajdonrészt szerzett a lengyel Freedom Nieruchomoci csoportban, Lengyelország egyik meghatározó ingatlanközvetítő hálózatában az Otthon Centrum Holding Kft. - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.

Az Otthon Centrum a lengyel piaci megjelenéstől további növekedést, és mindkét országban piaci pozíciójának erősödését várja.

A közlemény szerint a megállapodás első nemzetközi befektetésként stratégiai jelentőségű az Otthon Centrum életében, emellett további fejlődési lehetőséget is biztosít a cégcsoport számára.

A két vállalat közös szándéka, hogy az új többségi tulajdonos ne csak pénzügyi támogatást nyújtson befektetésével, hanem az Otthon Centrum innovatív IT, oktatási és működési megoldásaival, valamint 20 évnyi ingatlanpiaci tapasztalatával fejlessze és támogassa a Freedom Nieruchomoci ingatlanközvetítő hálózatot.

Az együttműködés további franchise irodák nyitását, illetve a Freedom Nieruchomoci saját hitelközvetítési szolgáltatásának felépítését kívánja elősegíteni.

A 2010-ben alapított Freedom Nieruchomoci hálózat a jövőben is önálló menedzsmenttel, a saját brandje alatt működik és fejlődik tovább - írták a közleményben.

Freedom Nieruchomoci 60 irodával, 500 ingatlanügynökkel és közel 5000 adásvételi tranzakcióval Lengyelország egyik legnagyobb ingatlanügynökségi hálózata.  

A 2000-ben alapított Otthon Centrum a Biggeorge Holding része, 184 irodájával és teljes országos lefedettségével Magyarország egyik vezető ingatlanközvetítő hálózata. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett konszolidált üzleti jelentése szerint értékesíti nettó árbevétele 2021-ben 6,2 milliárd forint, egy évvel korábban 4,5 milliárd forint volt. Adózott eredménye 2021-ben 755 millió forintot, 2020-ban 500 millió forintot tett ki.

.