Ámokfutó száguldozott Grazban - három halott, 34 sérült

2015.06.20. 16:09

Szemtanúk szerint az ámokfutó 100 kilométeres óránkénti sebességgel száguldozott a Graz belvárosában fekvő Herrengasse nevű, nyüzsgő, kávézókkal szegélyezett utcában.

Egy szemtanú az osztrák közszolgálati médiának (ORF) azt mondta, a sofőr néhány gyalogost úgy ütött el, hogy azok nekicsapódtak a szélvédőnek, átrepültek a járművön, majd a hátsó részén értek földet.

Egy másik szemtanú azt mondta, először lövöldözésre gyanakodott, mert az autó több karosszéket is magával sodort, s az ütközéseknél csattanó hangok keletkeztek.

Az ORF szerint az ámokfutó válogatás nélkül hajtott neki járókelőknek.

A Der Standard című osztrák napilap úgy tudja, hogy a terepjáró sofőrje először az ugyancsak zsúfolt Kaiser Josef téren ütött el egy biciklist, majd a grazi Opera kávézója környékén támadt gyalogosokra, mielőtt végigszáguldott volna a Hamerlinggassén, utána pedig a Herrengassén.

Kurt Kemeter grazi rendőrfőnök a Kleinen Zeitung című osztrák lapnak úgy nyilatkozott, hogy a terepjáró vezetője kiszállt autójából, és ezután késével támadt a gyalogosokra.

Siegfried Nagl, Graz polgármestere a Der Standardnak azt mondta, ő is szemtanúja volt, amikor az ámokfutó elütött egy asszonyt.

Az utcákon pánik tört ki, az emberek az épületekbe menekültek az ámokfutó elől.
A rendőrség lezárta a grazi belvárost, és kiürítették a város főterét is. A történtek miatt a Herrengasse utcában több üzlet bezárt. Forrás: hirado.hu

.