Benzinkútnál nem fizető osztrákot üldöztek Hegyeshalomnál

2013.11.29. 11:27

A burgenlandi rendőrség csütörtökön arról számolt be, hogy a menekülő férfit az osztrák rendőrök az autójára leadott lövésekkel állították meg.

Egy 35 éves osztrák férfi volt az, aki csütörtökön fizetés nélkül távozott egy hegyeshalmi benzinkútról, és autós üldözés után a határ osztrák oldalán fogták el - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

   

    A Győr megyei rendőrség közleménye szerint az osztrák férfi több mint hatvan liter üzemanyagot tankolt, majd úgy tett, mintha fizetni menne a shopba. Amikor visszatért, a kutas felszólította, hogy egyenlítse ki a számlát; a sofőr erre dühösen kiabálni kezdett, az alkalmazottra csőre töltött fegyvert szegezett, és kocsijával Ausztria irányába elhajtott.

    Az M1-es autópályán nagy sebességgel közlekedő autó a rendőri jelzésre nem állt meg, ezért az autópálya járőrei követték, és értesítették osztrák kollégáikat. A sofőr az A4-es autópályáról lehajtva próbált menekülni, áttörve a Lajtakátánál (Gattensdorf) felállított útzárat. Az osztrák rendőrök a gépkocsit több lövéssel megállították, és a férfit elfogták - közölték.
.