Nem bírt egymással a Haladás és az Újpest

2016.03.09. 21:09

Az Újpest 1-1-es döntetlent ért el a Haladás vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szerdai játéknapján.

A lila-fehérek sorozatban negyedik bajnoki találkozójukon maradtak nyeretlenek, míg a szombathelyiek eddigi két Sopronban lejátszott hazai meccsükön négy pontot szereztek.


    OTP Bank Liga, 24. forduló:
Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Újpest FC 1-1 (1-1)
-----------------------------------------------------
Sopron, 1000 néző, v.: Iványi
    gólszerzők: Williams (11.), illetve Lencse (30.)
    sárga lap: Iszlai (50.), illetve Diarra (71.), Andric (79.)

    Szombathelyi Swietelsky-Haladás:
    --------------------------------
Király - Schimmer, Jagodics, S. Wils, Bosnjak (Gaál, a szünetben) - Kovács L., Iszlai, Medgyes (Németh M., 82.), Halmosi - Williams, Batarelo (Matínez, 58.)

    Újpest FC:
    ----------
Balajcza - Balogh B., Sankovic, Litauszki, Kecskés Á. - Windecker, Bardhi (Mohl, 78.), Diarra, Andric, Hazard (Angelov, 60.) - Lencse (Kabát, 88.)

Az első negyedórában a Haladás játszott fölényben és a vezetést is megszerezte bő tíz perc után, ugyanis Sankovic eladott labdáját követően Williams értékesítette ziccerét. Ezután is a szombathelyiek irányítottak, az Újpest mégis egyenlíteni tudott Lencse szép megmozdulása révén. A bekapott gól megzavarta a hazaiakat, de a szünetig nem született újabb találat.

A folytatásban a fővárosiak futballoztak veszélyesebben, több helyzet is akadt előttük, de a befejezésnél, ha nem sokkal is, de rendre célt tévesztettek a lila-fehér játékosok. Később visszaesett az iram, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Úgy tűnt, mindkét csapatnak megfelel a döntetlenért járó egy pont, és a lefújásig már nem is változott az eredmény.

.