Hirdetés

Újabb Harry Potter-novellák jelennek meg decemberben

2014.12.07. 18:41

Karácsonyi ajándék minden muglinak: J. K. Rowling tollából újabb Harry Potter-novellák jelennek meg decemberben a hivatalos Harry Potter-honlapon, a Pottermore-on.

    Az online olvasható újabb írásokról a The Hollywood Reporter tájékoztatása szerint a honlap adott hírt. Az oldal minden napra ígér valami meglepetést december 12-től 23-ig, köztük "csodálatos új írást J. K. Rowlingtól".

    A meglepetések azonban csak azok előtt a muglik (vagyis varázsolni nem tudó emberek) előtt nyílnak meg, akik helyes választ adnak rímekbe szedett találós kérdésekre.

    A Pottermore honlap azt is elárulta, hogy Rowling ezúttal Draco Malfoyról és Florean Fortescue-ról ír majd.

    Az írónő október végén már megosztotta egy új Harry Potter-novelláját a honlap olvasóival. Akkor az utálatos Dolores Umbridge volt elbeszélése főszereplője. A varázslónő a sötét varázslatok kivédésének tanáraként és a mágiaügyi minisztérium tisztségviselőjeként is feltűnt a Roxfort varázslóiskolában játszódó nagy sikerű regényfolyamban.

A londoni Harry Potter-stúdióban jártunk

 

A stúdió (Warner Bros. Studio Tour - The Making of Harry Potter), ahol nagyon sok jelenetet forgattak a Harry Potter filmekhez, London egyik külvárosában van. Ha egy rajongó itt jár, hagyja hátra az őrségváltást, a Towert és egyéb klasszikus mugli látnivalókat: a stúdió nagyobb élmény lesz.

A London belvárosától 30 kilométerre fekvő komplexumot mi tömegközlekedéssel közelítjük meg: Watfordig vonattal megyünk, majd alkalomhoz illően egy Harry Potter-transzferbuszra szállunk, ami a filmstúdió előtt rak le. Már a buszon magasra hág a jókedv, és az életkor miatt sem kell szégyenkezni: Persze, sok a gyerek, sok a turista, de vannak már 20-as, 30-as éveikben járó fiatal párok és baráti társaságok is. Tovább >>>

A londoni Harry Potter-stúdió