Gyászol a magyar zenészszakma, meghalt Vida Ferenc (Frissítve!)

2017.01.20. 07:16

67 éves korában meghalt Vida Ferenc, a szombathelyi Lord együttes alapító tagja - írta meg csütörtök este a nyugat.hu.

A portál Vida Ferenc haláláról a zenész egyik közeli ismerőse révén szerzett tudomást. 

Fotó: Alon-archív

„Arcul ütött a hír: ma váratlanul elhunyt Vida Ferenc, a Lord együttes alapítója, a magyar popzene egyik legendás alakja, az örökké úton lévő, nyughatatlan ember. Évtizedes barátság kötött össze minket és kötött a klasszikus Lordhoz. Feri a zene, a rock embere volt, aki tízezreknek szerzett örömet társaival. Most nincsenek sorok, hogy folytassam” - írta az ismerős a Facebook közösségi portálon.

A zenész halálhírét a Lord erősítette meg közösségi oldalán - közölte pénteken az MTI.

Vida Ferenc első zenekara 1969-ben a vassurányi Red Fire volt, 1972-ben alapította meg a Lord együttest, amelynek nyolcéves szünettel, 2005-ig volt a vezetője és basszusgitárosa; abban az évben a zenekar megvált tőle. 2007-ben életre hívta a Vida Rock Bandet, tavaly új társakkal Vida néven indított új formációt.

A népszerű szombathelyi hard rock zenekar, a Lord basszusgitárosaként a csapat hat nagylemezén - Big City Lights (1985), Szemedben a csillagok (1988), Ragadozók (1989), Lord 3 (1990), Az utca kövén (1992), Lord 2002 (2002) - játszott. A Lord a nyolcvanas években lett rendkívül népszerű, az akkori klasszikus felállásban Vida Ferenc mellett Pohl Mihály (ének), Gidófalvy Attila (billentyűs hangszerek) és Erős Attila (gitár) szerepelt.

A zenész épp az egyik koncertjére készült, amikor összeesett a próbateremben. Azonnal kórházba vitték, kétszer is meg kellett műteni. Úgy tudom, hogy mentőhelikopterrel szállították át Budapestre, amikor útközben végleg megállt a szíve - mesélte a Ripostnak Vida Ferenc egyik közeli ismerőse.

Múlt pénteken nálam járt, a tavaszi fellépési lehetőségeket egyeztettük. Szombathely Herényi Virágút, Egerszalók, Komló, Mosonmagyaróvár, Szolnok, Kisújszállás... Hihetetlen, hogy ma már nincs! Örök barát marad, mindig jó szívvel gondolok rá - ezt már a zenész egykori menedzsere mondta a portálnak.

.