Körülbelül 10 ezer háztartásban nem volt áram Vas és Zala megyében (Frissítve!)

2017.01.13. 19:58

Összesen 56 zalai és Vas megyei településen, csaknem 10 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás a tapadó hó súlya alatt leszakadt vezetékek miatt - közölte péntek este az E.ON Hungária Zrt. szóvivője az MTI-vel. A rendőrség arról adott hírt, hogy az érintett településeken a szombat hajnali órákra a szakemberek elhárították a hibát, helyreállt az áramszolgáltatás.

Illusztráció. Fotó: Krizsán Csaba (MTI)

Egyházi Nikoletta elmondta: elsősorban Lenti, Szentgotthárd és Körmend térségében, többségében zalai településeket érintően szünetel az áramszolgáltatás, ami a tapadó hó súlya alatt leszakadt vezetékek vagy az áramhálózatra dőlt fák miatt következett be. A jellemzően a falvakat érintő hiba miatt közel 10 ezer háztartásban van áramkimaradás.

A szóvivő hozzátette, hogy szakembereik a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködésben, megerősített készenlétben, folyamatosan dolgoznak, bár a munkájukat, a hibahelyek megtalálását az időjárási körülmények megnehezítik. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az áramszolgáltató ügyfélszolgálata a hívások megnövekedett száma miatt esetenként nehezebben elérhető, ezért az ügyfelek türelmét kérik.

Vas megyében főképp az Őrségben nem volt áram

Középfeszültségű üzemzavar miatt több őrségi településen és Mikosszéplakon szünetel az áramszolgáltatás pénteken, az esti órákban. Az áramkimaradás mintegy hatezer háztartást érint - közölte honlapján a rendőrség. 

Frissítés

Szombat hajnalra helyreállt az áramszolgáltatás azon a több mint félszáz zalai településen, ahol a hó súlya alatt elszakadt vezetékek péntek este áramkimaradást okoztak - közölte a rendőrség honlapján szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

.