A megye több pontján is gondot okozott a sok eső

2017.02.07. 10:08

Hét alkalommal vonultak a tűzoltók műszaki mentéshez hétfőn.

Bedőlt a csapadék miatt meglazult vízelvezető árok oldala és útját állta a víznek Szombathelyen a Külső-Pozsonyi úton. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kézi szerszámokkal a víz útját az árok mederbe terelték.

Szivattyúház telt fel vízzel Sárváron a Jókai utcában. A sárvári tűzoltók a gépészeti épület áramtalanítása utána a vizet hordozható szivattyú segítségével eltávolították.

Pincéből a beszivárgott csapadékvizet kellett eltávolítani Sében a Fenyves utcában. A vízkárhoz a nardai önkéntes tűzoltók vonultak, ahol hordozható szivattyú segítségével végezték a műszaki mentést.

Pince telt fel csapadékvízzel Szombathelyen a 11-es Huszár úton egy felújítás alatt álló családi háznál. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a pincehelyiség áramtalanítása után két hordozható szivattyúval a vizet eltávolították.

Melléképület pincéjébe folyt a csapadékvíz Egyházashetyén a Jókai utcában. A sárvári hivatásos és az egyházashetyei önkéntes tűzoltók a vizet egy hordozható szivattyúval távolították el.

Az ingatlan udvarára folyó csapadékvíz a lakóházat veszélyeztette Sében. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a vizet hordozható szivattyú segítségével távolították el.

Rádőlt egy fa a villanyvezetékre amely magával sodorta a villanyoszlopot és a közútra dőltek Hegyhátszentjakabon a Vadása utcában. A kárhelyszínre a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ahol a kidőlt oszlopba és a fába hajtott egy személygépkocsi. Az áramszolgáltató áramtalanítása és a villanyoszlop eltávolítása után az egység a gépjárművet a közútra vontatta, a kidőlt fát feldarabolta és a közúti akadályokat megszüntette. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Fotó: Kiss Péter, Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

.