Agrárgazdasági szolgáltató központ nyílt Sárváron

2017.02.22. 18:10

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán Sárváron nyitotta meg első dunántúli és országosan második szolgáltató központját, ahol a hagyományos falugazdászi szolgáltatásokon túl  tanácsadással is segítik tagjaik munkáját - közölte az MTI-vel a kamara.

A NAK országszerte több hasonló központ létrehozását tervezi, és a tagok versenyképességének növelése érdekében több lépésben kívánja bővíteni szolgáltatásainak körét. Az első hasonló központ tavaly december közepén Hajdúböszörményben kezdte meg működését.

Illusztráció

Hozzátették, a NAK elindította például a Szolgáltató Hálózat projektet, partnernyilvántartásának fejlesztésével naprakész, közhiteles adatokra épülő, széles körű adatbázissal rendelkezik a mintegy 400 ezres tagságáról, amely lehetővé teszi, hogy hatékonyabban szolgálja ki az igényeket.

A kísérleti jelleggel indult Szolgáltató Hálózat projekt része a tagi elégedettség- és igényfelmérés, illetve a kapcsolattartói hálózat kiépítése is.

A szolgáltató központban a kamara szakmai segítséget és tanácsadást nyújt a gazdálkodóknak és élelmiszeripari szereplőknek vetőmagokkal, növényvédő szerekkel, tápanyag-gazdálkodással, erdészettel, mezőgazdasági gépforgalmazással, agrárfinanszírozással, kutatás-fejlesztéssel, valamint a pályázatokkal összefüggő témákban és jogi tanácsokkal is szolgálnak. A szolgáltatások a kamarai tagok számára ingyenesek.

.