Ketten pályáztak a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára

2017.02.09. 13:44

Döntés várhatóan március elején lesz.

Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a teátrum jelenlegi igazgatója mellett Dér András filmrendező, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének adjunktusa pályázik a szombathelyi Weöres Sándor Színház (WS) igazgatói posztjára - közölte az MTI-vel csütörtökön a színházat fenntartó és vezetői pályázatot kiíró önkormányzat.

Fotó: Weöres Sándor Színház/Mészáros Zsolt

A szombathelyi közgyűlés tavaly december közepén döntött arról, hogy pályázatot hirdet a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezető munkakörének betöltésére, mivel a jelenlegi ügyvezető megbízása 2017. szeptember 30-án lejár - olvasható a városháza által kiadott közleményben.

Hozzáfűzték: a kiírásban megjelölt határidőig két pályázat érkezett, a csatolt pályázati dokumentáció mindkét pályázó esetében teljes volt.

A pályázatokat a továbbiakban előbb egy szakmai bizottság értékeli, majd az önkormányzat illetékes bizottságai is megteszik javaslatukat, végül pedig mindezek figyelembe vételével Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése hozza meg a döntést, várhatóan a testület március 2-i ülésén. A vezetői kinevezés öt évre szól.

Jordán Tamás pályázatát lapunk megkapta a Weöres Sándor Színháztól; az anyagot cikkünk után találja.

Letöltések

Fájlnév/Méret/FeltötveLetöltés

jordan_tamas_szinhaz_palyazata.pdf

(application/pdf)

1.9 mb

.