Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Szombathelyen

2017.03.16. 12:57

Három műszaki mentés és egy tűzeset történt a nemzeti ünnep napján a megyében: betegmozgatás, gázcsonk sérülés, szabadtéri tűz, szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt volt szükség a készenléti tűzoltók munkájára - adta hírül honlapján csütörtökön a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Délelőtt Szombathelyen betegmozgatáshoz kértek segítséget a mentők: a beteget a helyi hivatásos tűzoltók hordágyon vitték le az emeletről.

Rábapatyon, az Alsópatyi utcában gázcsonknak hajtott egy személyautó. A sárvári hivatásos tűzoltók szüntették meg a gázszivárgást. Személyi sérülés nem történt.

Száraz fű, avar és aljnövényzet égett körülbelül egy hektáron a 8-as számú főút mellett Vasvár külterületén az esti órákban. A vasvári önkormányzati tűzoltók oltották el az erdősávot veszélyeztető tüzet. Személyi sérülés ebben az esetben sem történt.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő a szombathelyi Brassó utcában március 15-én késő este. A fürdőszobai készülék jelzése után a lakók ugyan megkezdték a szellőztetést, ám a szombathelyi hivatásos tűzoltók így is mérni tudták a helyiségben a szén-monoxid jelenlétét, ezért a tulajdonost a gázzal működő vízmelegítő használatától a rendszer felülvizsgálatáig eltiltották.

A címlapfotó illusztráció

.