Sok táncos program vár a szombathelyiekre, és kiderült, ki lesz az idei Szentivánéj sztárfellépője

Az AGORA tavaszi és nyári programjai

2017.04.05. 15:13

A legkülönbözőbb stílusokat képviselő táncos rendezvényeket kínál tavasszal és nyáron az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ.

Az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes táncosai

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a programokról tartott szerdai sajtótájékoztatón a város emblematikus kulturális rendezvényeként emelte ki a Savaria nemzetközi táncversenyt, amelyet immár 52. alkalommal rendeznek meg a vasi megyeszékhelyen.

Mint hozzátette, a tánc szeretetét már gyerekkorban el kell ültetni az emberekben, Szombathelyen pedig nagy hagyományai vannak a táncnak, éppen ezért helyes, hogy a tavaszi és a nyári kulturális programoknál is meghatározó ez a műfaj.

Parais István, az AGORA igazgatója elmondta, hogy április 29-én ismét egy nagyrendezvénnyel ünneplik meg a tánc világnapját: Szombathely főterén három színpadon 32 különböző táncos formáció, együttes és csoport lép majd fel, a házigazda ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes pedig nagyszabású műsort ad este az AGORA Művelődési és Sportházban.

Parais István

Május 19-én Szombathely ismét az egyik helyszíne lesz az Európai quadrille táncfesztiválnak, melynek keretében több száz középiskolás diák táncol majd - érettségiző társaikat köszöntve - francia négyest Johann Strauss A denevér című operettjének részletére.

Május utolsó vasárnapján idén új helyszínen, a felújított sportházban és környékén rendezik meg a városi gyermeknapi forgatagot, amelyen többek között a Mesebolt Bábszínház előadásával és a Rutkai Bori Banda koncertjével várják a gyerekeket.

Június 3-án rendezik meg a Savaria nemzetközi táncversenyt, amelyről Parais István az ország legkiemelkedőbb versenytáncos rendezvényeként beszélt, és amely idén WDSF Latin Világkupa lesz.

A tavaszi és nyári nagyrendezvények sorát idén is a Szentivánéji vigasságok zárja, amelyre idén is több tízezer embert várnak a szombathelyi emlékműnél és a Csónakázótó szigetén. Az este sztárfellépője Rúzsa Magdi lesz.

A képek a sajtótájékoztatón készütek. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

.