Vas megyében is gyűjti az aláírásokat az LMP

2017.05.25. 15:50

Aláírásgyűjtésbe kezd az LMP Vas megyében is, hogy így kényszerítse ki a népszavazást a paksi bővítésről – ezt Németh Ákos, az LMP megyei szervezetének elnöke jelentette be.

Németh szerint a Fidesznek fontosabb a paksi bővítéssel ellopható több ezer milliárd, mint a magyar emberek véleménye, ezért akadályozza a népszavazást. Az LMP ezzel szemben a magyar emberek kezébe akarja adni a döntést, ezért országszerte aláírásgyűjtésbe kezdenek a referendum kiírásáért.

Németh elmondta, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin helyett a magyar embereknek kell kimondaniuk a végső szót Paks2 ügyében. A párt az alaptörvény módosításával tette volna kötelezővé a beruházásról szóló népszavazást, de erre a Fidesz minden egyes képviselője nemmel szavazott.

A zöld politikus azt kéri mindenkitől, aki szeretné megakadályozni, hogy minden magyar család legalább 1 millió forinttal tartozzon Putyinnak, hogy keresse az LMP-s pultokat megyeszerte és írja alá a Paks2-ellenes petíciót, mert csak akkor lehet meghátrálásra kényszeríteni ezt a kormányt, ha valódi erővel találkozik.

A héten a megyében két helyszínen is megkezdődött az aláírások gyűjtése, Szombathelyen és Körmenden gyűjtik a települések főterein az aláírásokat. A jövő héten Sárváron és Celldömölkön, valamint Őriszentpéteren és Szentgotthárdon is megkezdik a kitelepüléseket.

Forrás: a vasi LMP honlapja

.