Hende Csaba azonnal cselekedni akar Falco-ügyben

2015.10.08. 09:38

Beleszagolt "abba a levegőbe", és még órák múlva is kapart a torka.

Legutóbb szeptember 24-én írtunk a Faco-gyárral kapcsolatos politikai megnyilatkozásokról. Akkor a baloldal tartott sajtótájékoztatót, amire válaszul a szombathelyi Fidesz közleményt adott ki.

A Vas Népe csütörtöki számában megjelent egy Hende Csabával készült interjú, amelyben további információk is szerepelnek azzal kapcsolatban, hogy a politikus, illetve a Fidesz hogyan kívánja megoldani az évek óta tartó problémát.

Fotó: magyarnarancs.hu

Hende Csaba határozottan válaszol Cseszkó Tamás kérdéseire, nem fukarkodik a személyes élmények említésével sem.

Elsőként arra a kérdésre, hogy „Miért tartotta fontosnak, hogy élére álljon az évek óta tartó harcnak?” azt feleli: döbbenten figyelte az elmúlt időszakban, hogy „mi jön ki azon a bizonyos kéményen”. A látványtól még akkor sem tudott szabadulni, amikor tavasszal a Szent Vidre kirándult a családjával, hiszen amikor a megyeszékhely felé néztek, a füstöt látták meg először.

Azt már a cikk végén említi, hogy beleszagolt „abba a levegőbe”, és még órák múlva is kapart a torka. „Nem tudok belenézni a borotválkozótükörbe, ha ebben az ügyben nem állunk ki az emberekért” – mondja.

Ez a kiállás – mint írtuk – határozottnak tűnik, hiszen Hende kijelenti: nem érdeklik az eddigi meddő csatározások, se a „háttérben meghúzódó érdekek”.

Fotó: lmpszombathely.blog.hu

Első körben aláírásgyűjtésbe kezd a helyi Fidesz, követelik, hogy a cég azonnal szereljen fel hatékony szűrőberendezést és hiteles mérőeszközöket. „Jómagam tehát nem foglalkoznék a hivatali útvesztővel, hogy ki, mikor, mit engedélyezett” – teszi hozzá.

Majd azt mondja, ha nincs félnivalója a cégnek, akkor nem fog tiltakozni.

Kitér arra is, hogy az ügy minden szombathelyit érint, hiszen „ugyanez a füst fogad minket, bárhonnan érkezünk a városba”.

Újabb személyes élmény. Szintén idén nyáron indultak Budapestre, amikor kíváncsiságból bekanyarodtak a Zanati útról a Kolozsvár utcába. Az üzemnél kiszálltak a kocsiból. „Először feltűnt, hogy nagyon nagy volt a zaj. Aztán beleszippantottunk a levegőbe, és valami furcsa, kaparó szagot éreztünk, amely még akkor sem múlt el, amikor Budapestre érkeztünk. Hadd mondjam tehát azt, hogy én a saját orromnak hiszek, és nem a különböző méréseknek és adatoknak.”

A probléma egyébként megoldható, ezt a cégcsoport Csehországban már bebizonyította - olvasható a cikkben.

Természetesen sok más is elhangzik még az interjúban, arra bíztatjuk olvasóinkat, hogy ne hagyják ki.

(Czeglédy Csaba baloldali frakcióvezető és Nemény András önkormányzati képviselő csütörtökön délután Hende Csaba nyilatkozatára sajtóközleményben reagált. Az ő közleményükre reagálva pedig nem sokkal később a szombathelyi Fidesz adott ki közleményt. Külön cikket szenteltünk a fejleményeknek, amelyet itt tud elolvasni.)

.