Nyolc halott egy horvátországi buszbalesetben

2012.06.23. 10:05

Hét utas meghalt és 44 megsérült, amikor hajnalban felborult egy cseh autóbusz Horvátországban.

Az újabb közlések szerint nyolc utas meghalt és 44 megsérült, amikor szombat hajnalban felborult egy cseh autóbusz Horvátországban, az első közlések szerint a balesetben hét ember vesztette életét, de délelőtt újabb holttestet találtak a busz roncsai között, így már nyolcra emelkedett a halálos áldozatok száma.

A balesetben 44-en sérültek meg, közülük három súlyos sérültet - két nőt és egy gyereket - helikopterrel szállítottak kórházba.

A horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS) honlapjának közlése szerint a baleset az A1-es (Zágráb és Split közötti) autópályán, a Sveti Rok-alagút közelében történt, nem sokkal hajnali 4 óra előtt. A Zágráb irányába tartó cseh rendszámú autóbusz egyelőre ismeretlen okból áttörte a két oldalt elválasztó szalagkorlátokat, és a szembejövő gépkocsik sávjában felborult.

A Vecernji List napilap cseh forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a buszon 51-en utaztak a két sofőrrel együtt, akik váltották egymást. A cseh lapok úgy fogalmaztak, hogy állampolgáraikat érintően az utóbbi tíz év legnagyobb közúti tragédiája a horvátországi baleset.

A Horvát Autóklub (HAK) tájékoztatása szerint az autópálya 212-es kilométerénél történt baleset miatt a sztrádát mindkét irányban lezárták, a forgalmat az alagutat kikerülve a D50-es főútra terelik. Az autópályán és a terelőúton Zára (Zadar) irányába nem sokkal dél előtt már igen jelentős, 18 kilométeres torlódás alakult ki.

.